Η Ουκρανία αναχαίτισε “το σύνολο” των ρωσικών πυραύλων και drones

0
38

Η Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι αναχαίτισε “το σύνολο” των ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που έθεσαν στο στόχαστρο το Κίεβο στη διάρκεια της νύχτας, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, στην έκτη επίθεση σε ισάριθμες μέρες εναντίον της πρωτεύουσας.

“Το σύνολο των 15 (ρωσικών) πυραύλων κρουζ και των 21 επιθετικών drones καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα”, ανέφερε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Σέρχιι Πόπκο, η Ρωσία χρησιμοποίησε πυραύλους X-101/555 και drones Shahed.

“Ο τρόμος στο Κίεβο με τις αεροπορικές επιθέσεις συνεχίζεται”, ανέφερε στο Telegram.

“Στη διάρκεια των τελευταίων έξι ημερών, (οι Ρώσοι) εξαπέλυσαν το έκτο αεροπορικό πλήγμα τους εναντίον της πόλης”, είπε καθώς η ουκρανική πρωτεύουσα τέθηκε εκ νέου στο στόχαστρο του ρωσικού στρατού μετά την ηρεμία των τελευταίων μηνών.

Σύμφωνα με την ουκρανική γενική εισαγγελία, που ξεκίνησε έρευνα, “ένα παιδί ηλικίας 11 ετών τραυματίστηκε και ένας άνδρας 68 ετών διακομίστηκε στο νοσοκομείο” μετά τη “μαζική επίθεση”.

Σπίτια και αυτοκίνητα υπέστησαν επίσης “ζημιές”, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην περιοχή του Κιέβου, Αντρίι Νεμπίτοφ, δήλωσε από την πλευρά του πως “πέντε κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές” ως αποτέλεσμα αυτής της νέας ρωσικής επίθεσης. “Ο αντιαεροπορικός συναγερμός διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες”, τη νύχτα, είπε.

Από τις αρχές Μαΐου η Ρωσία πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις με drones και πυραύλους εναντίον του Κιέβου, συχνά στη διάρκεια της νύχτας, μια τακτική που καταγγέλλει η Ουκρανία θεωρώντας πως αποσκοπεί να τρομοκρατήσει τον άμαχο πληθυσμό την ώρα που ο ουκρανικός στρατός λέει πως ολοκλήρωσε τις ετοιμασίες του για μια αντεπίθεση με στόχο την ανακατάληψη εδαφών που κατέλαβε η Μόσχα.

Η Ρωσία, όπως συνηθίζει, λέει πως τα πλήγματά της στοχοποιούν πάντα “με επιτυχία” στρατιωτικούς στόχους.

Πηγή: thepresident.gr