Η κυβέρνηση Κόντε σκοπεύει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου

0
91

Όπως όλα δείχνουν, προέκυψε μερική αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Σύμφωνα με τον Τύπο, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού, πρόκειται όντως να παραταθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όπως είχε διαρρεύσει πριν από δυο εβδομάδες.

Η σχετική απόφαση, όμως, δεν ελήφθη κατά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, όπως πίστευαν πολλοί σχολιαστές. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, όπως όλα δείχνουν, προτιμά να λάβει το σχετικό «ελεύθερο» από το κοινοβούλιο, έπειτα από αναλυτική συζήτηση επί του θέματος, λίγο πριν από την αρχή των θερινών διακοπών.

Με τον τρόπο αυτό, σκοπεύει να περιορίσει τις κριτικές της συντηρητικής αντιπολίτευσης, η οποία μέχρι τώρα τον κατηγορεί ότι λαμβάνει όλες τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας, χωρίς να ζητά την άποψη και τη συμβολή της Βουλής και της Γερουσίας.

«Δεν έχουμε αφήσει πίσω μας όλη αυτή την υπόθεση. Η παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα επισημοποιηθεί έπειτα από ψήφο του κοινοβουλίου», δήλωσε πριν από λίγο και ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Η κυβέρνηση Κόντε, τέλος, όπως και οι διάφορες περιφέρειες της χώρας, συνεχίζουν να απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες να φορούν πάντα προστατευτικές μάσκες σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς, όταν υπάρχει συνωστισμός, για να μην αναγκαστούν να λάβουν νέα, αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Πηγή: thepresident.gr