Η γενική εισαγγελία ανακάλυψε τέσσερις τόπους βασανιστηρίων που χρησιμοποίησαν οι Ρώσοι στη Χερσώνα

0
26
Φωτογραφία αρχείου – ΑΠΕ

Η ουκρανική γενική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε τέσσερις “τόπους βασανιστηρίων” που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ρώσους στη Χερσώνα στη διάρκεια της ρωσικής κατοχής αυτής της πόλης της νότιας Ουκρανίας και μέχρι την ανακατάληψή της από τα στρατεύματα του Κιέβου στις 11 Νοεμβρίου.

“Στη Χερσώνα, οι εισαγγελείς εξακολουθούν να εξακριβώνουν τα εγκλήματα της Ρωσίας: τόποι βασανιστηρίων έχουν εξακριβωθεί σε τέσσερα κτίρια”, ανέφερε η ουκρανική εισαγγελία στο Telegram.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι Ουκρανοί ερευνητές μετέβησαν σε “τέσσερα” κτίρια, κυρίως “προσωρινά κέντρα κράτησης” πριν από τον πόλεμο, “όπου κατά τη διάρκεια της κατοχής της πόλης, οι κατοχικές αρχές κρατούσαν παράνομα ανθρώπους και τους βασάνιζαν βάναυσα”.

“Κομμάτια κλομπ από καουτσούκ, ένα ξύλινο ρόπαλο, μια συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι κατοχικές αρχές για να κάνουν ηλεκτροσόκ στους αμάχους, λάμπα πυρακτώσεως και σφαίρες (…) κατασχέθηκαν”, πρόσθεσε η ίδια πηγή, δέκα ημέρες μετά την ανακατάληψη της Χερσώνας από τον ουκρανικό στρατό.

“Οι εργασίες που αποσκοπούν να εξακριβώσουν τους τόπους όπου βρίσκονται αίθουσες βασανιστηρίων και παράνομης κράτησης ανθρώπων θα συνεχιστούν”, δήλωσε η ουκρανική γενική εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι θέλει επίσης να “ταυτοποιήσει όλα τα θύματα”.

Αφότου απελευθερώθηκε η Χερσώνα στις 11 Νοεμβρίου, το Κίεβο κατήγγειλε επανειλημμένα ρωσικά “εγκλήματα πολέμου” και “ωμότητες” στην περιοχή της Χερσώνας.

Η Μόσχα δεν έχει αντιδράσει μέχρι στιγμής σε αυτές τις κατηγορίες.

Πηγή: thepresident.gr