Η Γαλλία ζητά ισχυρότερη διεθνή απάντηση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

0
22

ΑΠΕ

Θα πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη “διεθνής απάντηση” στην απειλή που συνιστά το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, είπε η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά στον αμερικανό ομόλογό της Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δύο πολιτικοί είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων η Ουκρανία και το Ιράν.

“Η υπουργός ανέφερε τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν και την αυξανόμενη απειλή που συνιστά η αύξηση του ιρανικού οπλοστασίου βαλλιστικών πυραύλων, τη διάδοση πυραύλων μεταξύ των οποίων προς μη κρατικούς φορείς (…) και την αναγκαιότητα ενίσχυσης της διεθνούς απάντησης σε αυτή την απειλή”, ανέφερε το υπουργείο σχετικά με τις συνομιλίες της Κολονά με τον Μπλίνκεν.

Οι δύο υπουργοί είχαν επίσης συνομιλίες για την αναγκαιότητα να συνεργαστεί πλήρως το Ιράν με την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι η Τεχεράνη είναι απρόβλεπτη ως προς την ικανοποίηση των υποχρεώσεών της σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οι Κολονά και Μπλίνκεν επανέλαβαν επίσης την “πλήρη στήριξή” τους προς την Ουκρανία, η οποία δέχτηκε εισβολή από τη Ρωσία πριν από ένα χρόνο, και συζήτησαν την κατάσταση στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή: thepresident.gr