Η δημοπράτηση αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Χαϊδαρίου Β. Ντηνιακό

0
31

Έργα κοινωνικού χαρακτήρα που ενισχύουν την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής, αλλά και στην αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής του Χαϊδαρίου συζητήθηκαν μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του δημάρχου Β. Ντηνιακού, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκου.

Κατά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης ζήτησε τη στενή συνεργασία των στελεχών της περιφέρειας και του δήμου, προκειμένου να γίνει έλεγχος για πιθανή επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης και του προϋπολογισμού των έργων, ώστε να προχωρήσει και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης και εν συνεχεία η δημοπράτησή τους.

Η συζήτηση αφορούσε στα εξής έργα:

-την «Ενίσχυση των υποδομών αποχέτευσης των όμβριων της Βορειοδυτικής Λεκάνης Χαϊδαρίου», προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ,

-την «Αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά» προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ,

-την σύνδεση του δικτύου όμβριων στρατοπέδου με το δίκτυο της πόλης του Χαϊδαρίου, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ,

-την αναβάθμιση αθλητικών χώρων προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ,

-παρεμβάσεις τοπικής κλίμακας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου, κ.α.

Επίσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου της αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού με led στη Λ. Σχιστού -Κορυδαλλού, το οποίο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, ενισχύοντας σημαντικά την ασφάλεια των οδηγών. Αναφορά έγινε στις δύο πεζογέφυρες (επί της Λ. Αθηνών και Κυπρίων Αγωνιστών,έχει ήδη εγκαινιαστεί, ενώ η δεύτερη, στο Παλατάκι κατασκευάζεται), προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, που υλοποιούνται με χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 με δημοπράτηση και εκτέλεση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο περιφερειάρχης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην συνεργασία περιφέρειας και δήμου γιατην αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Σημείωσε ότι σε 3,5 χρόνια λύθηκαν προβλήματα και δρομολογήθηκαν έργα που παρέμεναν σε εκκρεμότητα για δεκαετίες, τονίζοντας ότι «βούλησή μας είναι να μπουν γρήγορα σε φάση δημοπράτησης». Επιπλέον, ο Γ. Πατούλης ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, «έχουμε ενισχύσει το δήμο με υπερσύγχρονα καφέ απορριμματοφόρα και εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων. Οι πεζογέφυρες, η εξασφάλιση της συνέχισης χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων, η χρηματοδότηση για τη βελτίωση αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, τα έργα όμβριων και βιοκλιματικής ανάπλασης, αποτελούν μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα της συμβολής της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Χαϊδαρίου».

Ο δήμαρχος Β. Ντηνιακός ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα συνεργασία και επισήμανε ότι οι υπηρεσίες του δήμου θα συνεργαστούν στενά με τα στελέχη της ππεριφέρειας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες επικαιροποιήσεις και να ξεκινήσουν τα έργα.

Πηγή: thepresident.gr