Η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η θεσμική απάντηση της κυβέρνησης 

0
143
Eurokinissi

«Θεσμικά» αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές της ΝΔ αποφεύγοντας την πόλωση, το μίσος, το διχασμό και τους καβγάδες προηγούμενων χρόνων, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη του που επιδιώκουν  να μεταφέρουν την πολιτική αντιπαράθεση στους δρόμους, στις πλατείες και στα προαύλια των Πανεπιστημίων, αδιαφορώντας για τη μεγάλη ζημιά που γίνεται στη χώρα.

Του Κώστα Πασίση

Ο Πρωθυπουργός την ερχόμενη Παρασκευή θα πάει στη Βουλή και θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ένα ζήτημα που πήρε άλλη διάσταση και τροπή μετά τα χθεσινά πρωτοφανή έκτροπα στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει», προειδοποίησε  σε έκτακτο τηλεοπτικό μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας παράλληλα έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

Επιπλέον χθες  30 βουλευτές της ΝΔ  πρότειναν  τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Νίκο Παππά, αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο, με κύριο χαρακτηριστικό τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ.

Και στις δυο περιπτώσεις αναδεικνύεται η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή είναι η μεγάλη «εικόνα», που αφήνει πίσω της η καυτή επικαιρότητα, όπως διαμορφώθηκε από τα άγρια και συνάμα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, από τις διαδηλώσεις υπέρ του τρομοκράτη Κουφοντίνα, τα χυδαία hastang του διαδικτύου, αλλά και την κατάληψη της πρυτανείας του  Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Το ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη εδώ και δεκαπέντε ημέρες και προχθές το βράδυ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη ζήτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την είσοδο της Πρυτανείας.

Ο Μητσοτάκης στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο

Την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να βάλει τα πράγματα στη σωστή βάση τους  για να μη δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη από την προπαγάνδα της Κουμουνδούρου, περί κυβερνητικής ανοχής στην αστυνομική βία στο πλαίσιο του δόγματος Νόμου και Τάξης, όπως χαρακτηριστικά λένε πρωτοκλασάτα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μάλιστα αναφερόμενη στο θέμα επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός «θα προσέλθει στη Βουλή με προτάσεις».

Αυτή ήταν μια άμεση απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά το «καπέλωμα» που επιχείρησε η Κουμουνδούρου στα πρώτα επεισόδια της πλατείας Νέας Σμύρνης και το πρωτοφανές αφήγημα περί αστυνομοκρατίας που άρχισε να ξετυλίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρεμπιπτόντως, είχε στείλει τη νεολαία του στο πεδίο δράσης.

Ο «πόλεμος» στη Νέα Σμύρνη έχει …σκηνοθέτη

Η ένταση της  περασμένης εβδομάδας στη Νέα Σμύρνη σε συνδυασμό με τον άκριτο πολιτικό λόγο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δημιούργησαν το χθεσινό σκηνικό πολέμου στην προαναφερθείσα πλατεία.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στη συγκέντρωση κατά της αστυνομοκρατίας και της αστυνομικής βίας!

Απόρροια όλων αυτών  ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός και βαρύς  τραυματισμός αστυνομικού από κουκουλοφόρους.

Προηγουμένως ο Πρωθυπουργός με σκληρή ανακοίνωση του κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλογιστεί το βάρος των ολέθριων επιλογών του, να καλέσει τους πολίτες σε πορείες εν μέσω πανδημίας.

Μια ανακοίνωση που αποδείχθηκε προφητική όσον αφορά τις ανεύθυνες πολιτικές αποφάσεις του…

Προανακριτική για τον Νίκο Παππά

Παρότι ο Πρωθυπουργός  έχει δηλώσει δημόσια ότι δεν είναι στις προθέσεις του να μετατρέψει τη Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών, 30 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ακολουθώντας και μόνο τα στοιχεία της δικογραφίας, ζήτησαν Προανακριτική για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, κάνοντας την … διαφορά.

Όπως ανάφερε ο Γιαννης Μπούγας η πρόταση αφορά στα αδικήματα της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος, σημειώνοντας ότι  μετά την αξιολόγηση του υλικού προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων.

Το «απόστημα» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έσπασε όταν ο εργολάβος κ. Καλογρίτσας κατήγγειλε στις δικαστικές αρχές τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ως στημένο και κατονόμασε τον τότε υπουργό Νίκο Παππά, ως τον άνθρωπο που έπαιξε κομβικό  ρόλο στην ενορχήστρωση της επιχείρησης.

Η διερεύνηση της ήταν κατά κάποιο μονόδρομος καθώς το όλο θέμα έχει αμιγώς πολιτικές διαστάσεις που σχετίζονται με παραδικαστικό κύκλωμα, παράγκες και παραμάγαζα που ως αποστολή τους ήταν η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς.

Πηγή: thepresident.gr