Γκ.Μαγιορκίνης: Η κανονικότητα θα επανέλθει το καλοκαίρι του 2021

0
17

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας, εκτίμησε ότι «το καλοκαίρι του 2021 θα επανέλθει η κανονικότητα» μετά την πανδημία του κορωνοϊού. Επεσήμανε, δε, την ανάγκη να βρεθεί τρόπος για να επανέλθει η κοινωνική απόσταση, ακόμα και με οριζόντια μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,μιλώντας στον ρ/φ σταθμό ΘΕΜΑ, υποστήριξε ότι «υπάρχει επέκταση τη επιδημίας σε όλη την επικράτεια, καθώς υπήρξε χαλάρωση των μέτρων».

Μάλιστα, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υπογράμμισε σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ότι «φαίνεται πως η εξέλιξη των δοκιμών πηγαίνει κατ’ ευχήν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το προφίλ ασφάλειας είναι σημαντικό και μένει να δούμε την αποτελεσματικότητα». Ειδικά για το εμβόλιο της Οξφόρδης, εξήγησε ότι «είναι εμβόλιο δύο δόσεων. Κάνεις την πρώτη και μετά από ένα μήνα και στη συνέχεια αποκτάς υψηλά επίπεδα ανοσίας».

Παράλληλα, είπε ότι στην Ελλάδα «θα υπάρξει προτεραιοποίηση και αυτό θα περιορίσει δραστικά τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα μέχρι να έχουμε την κάλυψη όλου του πληθυσμού».

Σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα ο Γκίκας Μαγιορκίνης απάντησε ότι «του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουμε πλήρη κανονικότητα. Θα είναι δύσκολο να μην μας απασχολεί καθόλου παρόλα αυτά δεν θα μας απασχολεί για οριζόντια μέτρα και lockdown».

Πηγή: thepresident.gr