Για ανευθυνότητα κατηγορεί τον Μ.Χρυσοχοΐδη το ΜέΡΑ25

0
76

Για «ολοκληρωτική έλλειψη διάθεσης καταλογισμού και ανάληψης ευθυνών» από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επικρίνει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το ΜέΡΑ25. Προσθέτει ότι είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς αν ο κ. Χρυσοχοΐδης «ήταν περισσότερο αξιολύπητος απ’ ότι εξοργιστικός στην σημερινή του κάθιδρη προσπάθεια στη Βουλή να απεκδυθεί κάθε ευθύνης για κακοδαιμονίες που συμβαίνουν στην Αστυνομία επί υπουργίας του».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το ζήτημα δεν είναι οι συνθήκες φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη, «αν ήταν ένας, τέσσερις ή δεκατέσσερις οι αστυνομικοί που τον φύλαγαν, για τον πολύ απλό λόγο ότι οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας αρνούνταν ότι υπήρχε έστω κι ένας, οπότε η πειστικότητα του υπουργού κάηκε από τους ίδιους τους υφισταμένους του». Πιο σημαντική, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25, είναι «η προσπάθεια να ακυρώσει τις όλο και αυξανόμενες κατηγορίες αστυνομικής αυθαιρεσίας ως ουδέποτε γενόμενες, εκτοξεύοντας κατηγορίες για αβάσιμη σπίλωση της Αστυνομίας, “κόπωση” πολιτών και αστυνομικών λόγω της δύσκολης συνθήκης της πανδημίας κλπ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η αστυνομία δεν θα γίνει σάκος του μποξ”».

Εξ ίσου εξοργιστικό, τονίζει το ΜέΡΑ25, ήταν «το «στρίβειν» δια του υφυπουργού σας στην Επίκαιρη Ερώτηση της αντιπροέδρου Σοφίας Σακοράφα για το Ψηφιακό Παρακράτος, που εμφανώς έχετε στήσει και ενδυναμώσει. Το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει στην συνέχεια ότι:

«Μην κουράζεστε, εξακολουθητικά ψεύτη και αναξιόπιστε υπουργέ, να προκαταβάλετε την ταχύτητα με την οποία θα εφαρμοστεί η πλήρης παρουσία εμφανών διακριτικών στις στολές των οργάνων σας: πολύ απλά υπενθυμίζετε με αυτό τον τρόπο ότι τόσο καιρό αυτό είναι κάτι που δεν εφαρμόζεται, ακριβώς για να δρουν οι “προστάτες του πολίτη” στο αντιδημοκρατικό σκοτάδι του ακαταλόγιστου και της ατιμωρησίας που απαιτεί το αυταρχικό αστυνομικό κράτος που χρειάζεται μια κυβέρνηση που εφαρμόζει το Μεγάλο Ξεπούλημα της Χώρας».

Πηγή: thepresident.gr