Γερμανία: Πάντα υποτιμούσαμε τη βαρβαρότητα και την έλλειψη αναστολών του Πούτιν

0
353

ΑΠΕ

«Πάντα υποτιμούσαμε τη βαρβαρότητα και την έλλειψη αναστολών του Πούτιν», δηλώνει ο Κρίστοφ Χόισγκεν, νέος επικεφαλής της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια και επί 12 χρόνια σύμβουλος της πρώην Καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Ήταν και παραμένει σωστό να διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους τω συνομιλιών. Αλλά υπήρξαμε και πολύ ευκολόπιστοι. Πάντα υποτιμούσαμε τη βαρβαρότητα και την έλλειψη αναστολών του Πούτιν», τονίζει ο κ. Χόισγκεν στην εφημερίδα BILD και επισημαίνει ότι «όποιος δηλητηριάζει τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, όποιος σκοτώνει έναν αντίπαλό του μπροστά στα μάτια μας στο Πάρκο Τιεργκάρτεν του Βερολίνου, όποιος υποστηρίζει τον μαζικό δολοφόνο Άσαντ στη Συρία και αφήνει ρώσους μισθοφόρους να αλωνίζουν στην Αφρική, δεν διστάζει να επιτεθεί στους γείτονές του. Οι ευγένειες ως αντίδραση είναι λάθος», λέει χαρακτηριστικά ο γερμανός διπλωμάτης.

Αύριο, πριν από την τακτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους συναρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται πλέον στα ουκρανικά σύνορα και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Πηγή: thepresident.gr