Γερμανία: Να χτίσουμε μια “πράσινη” διατλαντική γέφυρα και να αποφύγουμε μια εμπορική διένεξη

0
19

ΑΠΕ

Ως «πράσινη διατλαντική γέφυρα» περιέγραψε το υπουργείο Οικονομίας την επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και του γάλλου ομολόγου του Μπρούνο Λεμέρ στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Οι δύο υπουργοί θα μεταφέρουν στην αμερικανική κυβέρνηση τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως σχετικά με τα αντιπληθωριστικά μέτρα (IRA) που λαμβάνουν οι ΗΠΑ, ενώ θα συζητήσουν ακόμη ζητήματα συνεργασίας στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας.

Χθες ο κ. Χάμπεκ δήλωσε αισιόδοξος ότι μια εμπορική διένεξη μπορεί να αποφευχθεί, επισημαίνοντας τις κοινές αξίες και στόχους που μοιράζονται η ΕΕ και οι ΗΠΑ. «Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να καταφέρουμε να χτίσουμε μια “πράσινη” γέφυρα από τη μία πλευρά του Ατλαντικού έως την άλλη, ειδικά στον βιομηχανικό τομέα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας.

Η βασική ανησυχία των κρατών – μελών της ΕΕ αφορά τον κίνδυνο η αντιπληθωριστική νομοθεσία, που εισήγαγε η κυβέρνηση Μπάιντεν, να ενθαρρύνει επιχειρήσεις να μεταφερθούν, καθιστώντας τις ΗΠΑ ηγέτιδα δύναμη στην «πράσινη» τεχνολογία, σε βάρος της ΕΕ.

Πηγή: thepresident.gr