Γερμανία – Κορωνοϊός: Προς αυστηρότερα μέτρα αποκλεισμού για τους ανεμβολίαστους

0
16

ΑΠΕ

Εκτός ελέγχουν είναι η πανδημία κορωνοϊού στη Γερμανία η οποία δυσκολεύεται να αντιμετωπίζει το τέταρτο κύμα με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προχωρά στη λήψη αυστηρότερων μέτρων αποκλεισμού για τους ανεμβολίαστους.

Η εικόνα είναι ανησυχητική καθώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ” κατέγραψε 52.970 νέα κρούσματα και 201 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο δείκτης 7ημέρου ανέβηκε στα 340,7 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Για να κάμψει την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού η Ομοσπονδιακή Βουλή ενέκρινε πακέτο μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή από την Πέμπτη 25. Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων τα μέτρα προβλέπουν τα εξής: πρόσβαση στο χώρο εργασίας, ιδιωτικό και δημόσιο, θα έχουν οι εμβολιασμένοι, οι αποθεραπευμένοι και οι ανεμβολίαστοι με πρόσφατο αρνητικό τεστ. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Τηλεργασία, όπου αυτό είναι δυνατό. Υποχρεωτικό διαγνωστικό τέστ για εργαζόμενους και επισκέπτες σε κλινικές και μονάδες περίθαλψης.Τα ομόσπονδα κρατίδια μπορούν να επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα, εάν το κρίνουν απαραίτητο.

Τέλος, στη σύσκεψη που είχαν την Πέμπτη οι 16 τοπικοί πρωθυπουργοί με την απερχόμενη καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον μελλοντικό διάδοχό της Όλαφ Σολτς αποφασίστηκε πρόσθετη δέσμη μέτρων που τίθενται άμεσα σε εφαρμογή για τη συμμετοχή στη δημόσια ζωή, γαστρονομία, θέατρα, κινηματογράφους, αθλητικές εκδηλώσεις, δημόσιες συγκεντρώσεις.

Πηγή: thepresident.gr