Γ.Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ 25 θα κερδίσει το στοίχημα

0
25

Την ελπίδα ότι «το ΜέΡΑ 25 θα κερδίσει το στοίχημα», εξέφρασε ο Γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο του 4ου κύκλου επικοινωνίας με πολίτες υπό τον τίτλο «Πρόσωπο με πρόσωπο».

Η ερώτηση αφορούσε τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζει η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις και το μέλλον του ΜέΡΑ 25. Ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί με τους πολίτες και το τι μαθαίνουμε έξω στο δρόμο μιλώντας με τον κόσμο, ή μέσα από το Zoom στην περίοδο της πανδημίας. Υπάρχει, πρόσθεσε, και μια άλλη διάσταση πολύ σημαντική την οποία και εξήγησε:

«Έχουμε μια χώρα, η οποία εδώ και ενάμιση χρόνο είναι κλεισμένη στα σπίτια της λόγω της πανδημίας, έχουμε ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν, πεθαίνουν, είναι άρρωστοι, πηγαίνουν στα νοσοκομεία και βλέπουν την κατάσταση σε ένα εθνικό σύστημα υγείας αλλά ταυτόχρονα γυρνάνε πίσω στο σπίτι τους και βλέπουν το χαζοκούτι, όποιο κανάλι και να βλέπουν, είναι σαν γραφείο Τύπου της ΝΔ, γιατί είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο, δεν έχει ξαναγίνει πουθενά αλλού, ούτε ο Ερντογάν δεν το έκανε αυτό που ο υπουργός Προπαγάνδας της κυβέρνησης μοιράζει δεκάδες εκατομμύρια στους φίλους του τους καναλάρχες προφανώς για αυτό τα κανάλια λειτουργούν ως σαν να ήταν γραφεία Τύπου της κυβέρνησης της ΝΔ. Όμως αυτό θα αλλάξει και θα αλλάξει γιατί με το που η πανδημία αρχίσει να φεύγει, θα φύγει κάποια στιγμή, το τσουνάμι των λουκέτων, της ανεργίας, της ανέχειας, το 5ο μνημόνιο το οποίο είναι προδιαγεγραμμένο, όπως έχω πει πολλές φορές στη Βουλή θα χτυπήσει τον κόσμο, εδώ είναι ο ρόλος του ΜέΡΑ25.

Αντίθετα με το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει το ηθικό ύψος και ανάστημα να μιλήσει για μια ουσιαστικά διαφορετική πολιτική, γιατί είδαμε τι έκαναν. Εν πολλοίς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα, τα νομοσχέδιά τους είναι επέκταση, πολλές φορές έρχονται και κυρώνουν αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε για προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά δεν λένε κουβέντα, κιχ, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εμείς τους προτείνουμε κοινό μέτωπο στη βάση της κατάργησης της πώλησης των κόκκινων δανείων. Δεν είναι δυνατόν να προστατεύσεις το σπίτι του άλλου, εάν δεν σταματήσεις την πώληση του δανείου του σε ένα αρπακτικό ταμείο που έρχεται να του φάει το σπίτι. Εμείς λοιπόν το ΜέΡΑ25 θα είμαστε εκεί με τον προγραμματικό μας λόγο με όχι μόνο το «όχι» αλλά και το «ναι» σε συγκεκριμένες λύσεις για τα συγκεκριμένα προβλήματα που θα προστατεύσουν πραγματικά την κοινωνία, τους πολίτες, τους μικρομεσαίους, τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους νέους, τις γυναίκες μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα που έρχεται. Αυτό είναι το στοίχημα για το ΜέΡΑ25 και θέλω να πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε».

Πηγή: thepresident.gr