Γ.Βαρουφάκης: Τα προγράμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακά κοντά. Ας συμφωνήσουν να συγκυβερνήσουν

0
45

Σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εξαπολύει ο Γιάνης Βαρουφάκης, μέσω συνέντευξής του στην ιστοσελίδα ethnos.gr., τα οποία και κατηγορεί για «τερατογένεση».

Αναλυτικώς, «η Νέα Δημοκρατία απαιτεί το δικαίωμα στη δική της τερατογένεση: να εκλέξει το 55% των βουλευτών, όταν το 65% των ψηφοφόρων τους καταψηφίζει, δηλαδή το τέρας που γεννά η καλπονοθευτική ενισχυμένη αναλογική. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός προκρίνει μια άλλη τερατογένεση: προοδευτική συγκυβέρνηση χωρίς συνεκτικό προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα», υπογραμμίζει.

Διαβλέπει δε, προγραμματικές συγκλίσεις μεταξύ των τριών μεγαλύτερων κομμάτων. Όπως ειδικότερα υποστηρίζει, «αφήνοντας στην άκρη τις κορόνες και τις μεταξύ τους κοκορομαχίες, τα προγράμματα και οι αναλύσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακά κοντά. Ας συμφωνήσουν να συγκυβερνήσουν».

Για τις σχέσεις του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει εξ άλλου: «Ακριβώς επειδή πιστεύουμε στην απλή αναλογική, την τιμούμε απορρίπτοντας οποιαδήποτε συγκυβέρνηση “έτσι, χωρίς πρόγραμμα”, μόνο και μόνο για να πάρουμε κάποια υπουργεία. Αυτό θα ήταν η ηθική και πολιτική καταδίκη της απλής αναλογικής. Να γιατί λέμε, δεδομένης της απόρριψης από τον ΣΥΡΙΖΑ του προεκλογικού διαλόγου, ότι προτιμούμε να “μας κοπεί το χέρι” παρά να θυσιάσουμε την ηθική ανωτερότητα της απλής αναλογικής στο βωμό ενός παζαριού υπουργείων».

Ο Γ. Βαρουφάκης αφήνει, ταυτοχρόνως, προσωπικές αιχμές κατά του Α. Τσίπρα. Κληθείς να σχολιάσει προηγούμενες δηλώσεις του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης, ότι είναι φίλος του Β. Σόιμπλε, επίσης ότι αλληλοβοηθιέται με τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη απαντά ως εξής: «Θλίβομαι να παρατηρώ άνθρωπο με τον οποίο συμπορευτήκαμε όμορφα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα να πέφτει τόσο χαμηλά».

Ενώ, ακολούθως αναφέρει πως στο ΜέΡΑ25 από τη στιγμή της ίδρυσής του το Μάρτιο του 2018 έθεσαν ως στόχο, «να ξαναβάλουμε το γενναίο ΟΧΙ του λαού μας στη Βουλή. Να καταθέτουμε Προτάσεις Νόμου (όπως κάνουμε από τον Ιούλιο του 2019), που δείχνουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου (το οποίο δεν έχει σχέση με τις απαράδεκτες μνημονιακές δεσμεύσεις). Και, τέλος, να χτίσουμε τη Νέα Μεγάλη Αριστερά που ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ανατρέποντας τον λαό το βράδυ του δημοψηφίσματος».

Διευκρινίζοντας, τέλος, τη θέση του πολιτικού φορέα του οποίου ηγείται, για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, αναφέρει ότι αυτό είναι το «ηθικό προβάδισμα» της Δημοκρατίας, με άλλα λόγια «δεν νοείται δημοκράτες να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία από εκείνον που θέλει να την ακρωτηριάσει ακρωτηριάζοντάς την οι ίδιοι!».

Πηγή: thepresident.gr