Γ.Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ καταδικάζει την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ

0
25
ΑΠΕ

Το Βορειοατλαντικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα συμφώνησε σε μία ισχυρή δήλωση καταδικάζοντας σκληρά την αναγκαστική προσγείωση ενός πολιτικού αεροσκάφους στην πορεία του από μία πρωτεύουσα του ΝΑΤΟ, την Αθήνα προς μία άλλη πρωτεύουσα του ΝΑΤΟ, το Βίλνιους, τονισε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπερκ, κατά τη συνέντευξη τύπου, μετά την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

Η δήλωση έγινε σε συνέχεια αναφορών σύμφωνα με τις οποίες ο Υπουργός Εξωτερικών της Λευκορωσίας ευχαρίστησε την Τουρκία για τη βοήθειά της στο να είναι πιο ήπια η αντίδραση των συμμάχων του ΝΑΤΟ και για το εάν οι πολιτικές επιλογές της ‘Αγκυρας δείχνουν αλληλεγγύη των συμμάχων.

«Δηλώσαμε επίσης ξεκάθαρα ότι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μία ανεξάρτητη έρευνα και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δήλωσαν επίσης ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε να δούμε ότι ο δημοσιογράφος και η φίλη του που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του αεροπλάνου, πρέπει να απελευθερωθούν» υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Έχω επίσης δηλώσει πολλές φορές ότι καλώ για την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Λευκορωσία» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ προχώρησε σε μια «ξεκάθαρη και ισχυρή δήλωση από όλους τους συμμάχους την περασμένη εβδομάδα» και επίσης καλωσορίζει το γεγονός ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εφαρμόζουν κυρώσεις, καθώς και τα μέτρα και τις κυρώσεις που συμφωνήθηκαν από την ΕΕ. «Αυτό είναι ξεκάθαρο μήνυμα και ενωτικό για το θέμα» κατέληξε ο ΓΓ της Συμμαχίας.

Πηγή: thepresident.gr