Γ. Οικονόμου: Οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ξέρουν πολύ καλά ποιον ψηφίζουν και γιατί τον ψηφίζουν

0
20

«Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες, οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ξέρουν πολύ καλά ποιον ψηφίζουν και γιατί τον ψηφίζουν» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για το δημοσίευμα της Guardian που αναφέρεται σε ομάδα ειδικών που χειραγωγεί τις εκλογές.

«Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να υπάρχει τέτοια ομάδα που να κάνει τέτοια δουλειά στην ελληνική κοινωνία. Αν έχει ενδιαφέρον η συζήτηση αυτή είναι ότι προσπαθούν διάφοροι και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση να οικοδομήσει μια πλατφόρμα δικαιολόγησης της επερχόμενης πολιτικής ήττας. Όλα τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας» σημείωσε.

«Στο σκέλος και στη διάσταση που περιγράφονται παράνομες πράξεις, είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αξιολογήσει την βαρύτητα των δημοσιευμάτων αυτών και θα κάνει αυτά που είναι να κάνει, αλλά επί της ουσίας είναι αδιανόητο και εκτός κάθε λογικής και κάθε πραγματικότητας να υπονοεί κάποιος ότι υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να αλλοιώσουν την βούληση του ελληνικού λαού. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας κατάλληλα για σίριαλ και ταινίες αλλά μακριά από την πραγματικότητα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι αυτά δεν συμβαίνουν στη χώρα μας.

Για την επίσκεψη Μπλίνκεν ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι είναι μια σημαντική επίσκεψη και ότι οι σχέσεις της χώρας μας με τις ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο της τελευταίας περιόδου. «Η Ελλάδα πάντα επιδιώκει την συνεννόηση, επιδιώκει συνθήκες σταθερότητας και ηρεμίας. Έχουμε αναδείξει τα ειλικρινή και αυθεντικά συναισθήματα των Ελλήνων πολιτών προς τον τουρκικό λαό, έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν μας χωρίζει τίποτα με τον τουρκικό λαό και προς την τουρκική ηγεσία έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της διαφοράς που έχουμε, δεν είναι η ένταση, η προκλητική ρητορική, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, υπάρχουν άλλοι δρόμοι και άλλοι οδοί. Η Ελλάδα επιδιώκει την σταθερότητα και ταυτόχρονα βεβαίως είναι ανυποχώρητη σε ότι αφορά την διεκδίκηση την υπεράσπιση της κυριαρχίας της και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν τα επιδόματα που ανακοινώνει η κυβέρνηση έχουν να κάνουν με το χρόνο των εκλογών είπε «Ανακοίνωσα επτά ακόμη πολιτικές στήριξης της ελληνικής κοινωνίας τις οποίες δεν πιστεύω ότι θεωρεί κάποιος ότι είναι περιττές δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο δοκιμασίας για μεγάλα κοινωνικά στρώματα».

«Είναι μέτρα που γίνονται από το περίσσευμα της οικονομίας και όχι από την υπερφορολόγηση ή τα δανεικά. Σε ότι αφορά τον εκλογικό χρόνο τα έχουμε πει και άλλες φόρες δεν αλλάζει κάτι ως προς αυτό» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την συνάντηση Τσίπρα -Στουρνάρα αφού σημείωσε ότι ο κ. Στουρνάρας ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που ο κ. Τσίπρας ήθελε να παραπέμψει στο ειδικό δικαστήριο ανέφερε «πάντοτε οι συναντήσεις θεσμικών προσώπων έχουν ενδιαφέρον. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής και πως ο κ. Τσίπρας θα την προσεγγίσει».

Για την συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο που αφορούσε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ήταν μια συζήτηση η οποία προκλήθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς, δύο ομάδων που αντιπολιτεύονται το ΕΛΚ, και ότι έχει ξαναγίνει άλλη μια συζήτηση αντίστοιχη τον Ιανουάριο για την Ισπανία.

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς σε δηλώσεις ευρωβουλευτών από την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ισπανία αλλά θεσμικών παραγόντων εκ μέρους της προεδρίας του κοινοβουλίου και εκ μέρους της ευρωπαϊκής επιτροπής προκειμένου όπως είπε να υπάρχει μια ευρύτερη αντίληψη του τι συνέβη χθες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και για να αναδείξει ότι απέχει πολύ η συζήτηση που έγινε από την αντιπολιτευτική εικόνα που ορισμένοι θέλουν να διαμορφώσουν και από την επίπονη προσπάθειά τους να διασύρουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. «Ακούστηκαν μια σειρά από αντιλήψεις και ακούστηκε και ο αντίλογος και από ευρωβουλευτές και θεσμικούς παράγοντες» σημείωσε.

Για το εάν η ΝΔ μπορεί να συνεργαστεί με τον κ. Ανδρουλάκη μετά από όσα είπε, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι η ΝΔ διεκδικεί και θα πετύχει καθαρή και αυτοδύναμη εντολή. Τέλος για την συζήτηση με τους καλλιτέχνες σημείωσε ότι ήταν πολύ δημιουργική, και υπήρχαν θέματα που δεν είχαν κατανοηθεί και ξεκαθαρίστηκαν. «Πάντοτε ο διάλογος οδηγεί σε θετικές λύσεις και εξελίξεις» σημείωσε.

Πηγή: thepresident.gr