Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αισιοδοξία για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου

0
77

ΑΠΕ

Είμαστε αισιόδοξοι ότι τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις της Κύπρου θα βρούμε τους τρόπους ώστε να ενισχυθούν η οικονομική συνεργασία και οι σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Κύπρο, η οποία όπως σημείωσε, προέκυψε κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από την Κεντρική Ένωση των Επιμελητηρίων της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, για εμάς ήταν σημαντικό στις συναντήσεις αυτές να έχουμε και μια συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Συζητήσαμε ασφαλώς τα εθνικά θέματα, όπου εμείς ως επιχειρηματική κοινότητα της χώρας είμαστε στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας, στηρίζουμε τις αποφάσεις της, θεωρούμε ότι η Κύπρος είναι -και είναι- μια αδελφή χώρα που σε κάθε αγώνα της οφείλουμε να είμαστε συμπαραστάτες.

Ασφαλώς και μέσα στην κουβέντα μας ήταν και τα θέματα της συνεργασίας των δύο χωρών, στον επιχειρηματικό χώρο. Σήμερα ανοίγονται σημαντικές προοπτικές πέρα από αυτές που έχουν ήδη αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, ανοίγονται και προοπτικές με βάση το ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, όπου πρέπει να αξιοποιηθούν από τις δύο χώρες», κατέληξε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Πηγή: thepresident.gr