Φίτζι: Κρούσμα κορωνοϊού έπειτα από 78 μέρες

0
56

Έπειτα από 78 μέρες χωρίς κορονοϊό, ο πρωθυπουργός των Φίτζι Φρανκ Μπαϊνιμαράμα γνωστοποίησε σήμερα ότι καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ένας 66χρονος διαγνώσθηκε με SARS-CoV-2 ενώ βρισκόταν σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από την Ινδία.

Πρόκειται για το 19ο κρούσμα που καταγράφεται στην μικρή αυτή χώρα του Νοτίου Ειρηνικού, η οποία δεν αναμένει ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο της.

«Έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19 σε έναν πολίτη που επέστρεψε στη χώρα και ο οποίος τέθηκε σε περιορισμό σε κέντρο καραντίνας που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Μπαϊνιμαράμα.

Όλοι όσοι φτάνουν στα Φίτζι τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο ασκών προσωρινά χρέη υπουργού Υγείας Τζέιμς Φονγκ δήλωσε ότι τα Φίτζι απείχαν μέχρι σήμερα σκοπίμως να ανακοινώσουν ότι έχουν απαλλαγεί από τον νέο κορονοϊό.

«Μολονότι στα Φίτζι δεν υπάρχουν κρούσματα τοπικής μετάδοσης, η πανδημία εξακολουθεί να μαίνεται πέραν των ακτών μας», υπογράμμισε ο Φονγκ, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγην από το νέο αυτό κρούσμα που καταγράφηκε χθες, Κυριακή.

«Δεν περιμένουμε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο κρούσμα μεταξύ αυτών που τίθενται σε καραντίνα», σημείωσε.

Πηγή: thepresident.gr