Φινλανδός υπουργός Ανάπτυξης προς Κ. Φραγκογιάννη: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο με το παράδειγμά της

0
17

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη με τον υπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Εξωτερικού Εμπορίου της Φινλανδικής κυβέρνησης, Ville Skinnari, σήμερα το πρωί στο Ελσίνκι όπου πραγματοποιείται επίσκεψη εργασίας και επιχειρηματικό forum υπό την Αιγίδα του Enterprise Greece.

Ο Φινλανδός υπουργός, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του με τον κ. Φραγκογιάννη αλλά και παρουσία των Ελλήνων και Φινλανδών επιχειρηματιών, που συμμετείχαν σε στρογγυλή τράπεζα εργασίας, δήλωσε τον εντυπωσιασμό του για τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας υπογραμμίζοντας τη δυναμική που δημιουργείται πλέον για εμβάθυνση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο με το παράδειγμα της» ήταν χαρακτηριστικά η φράση που απηύθυνε προς τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, την Ελληνίδα πρέσβη στο Ελσίνκι Ναταλία Μαρία Καραγεωργίου και τους επιχειρηματίες που τον συνοδεύουν.

Στο περιθώριο της συνάντησης που είχαν οι δύο υπουργοί, πραγματοποιήθηκε και υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Γρηγόρη Σταματόπουλου με τον ομόλογό του της Finnvera Jussi Haarasilta.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε ο Φινλανδός υπουργός και στην οποία συμμετείχαν οι Έλληνες επιχειρηματίες που ταξίδεψαν συνοδεύοντας τον Κώστα Φραγγογιάννη, δηλώθηκε τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους Φινλανδούς παρισταμένους το υψηλό επίπεδο στις σχέσεις που ήδη υπάρχουν μεταξύ των επιχειρήσεων και διαπιστώθηκε η τεράστια δυναμική διεύρυνσής τους.

Τη διοργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής και τις επαφές μεταξύ των επιχειρηματιών έχει το Enterprise Greece και ο διευθύνων σύμβουλος Μάριος Γιαννόπουλος που τους συνοδεύει.

Στην αποστολή συμμετέχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις FARAD SA, NanoPhos SA, Prisma Electronics, MEDITERRANEAN GAS S.A., VIOHALCO SA και Intracom Telecom, ενώ από τη φινλανδική πλευρά Nokia (ICT), Wärtsilä (Energy), Wärtsilä (Maritime), ABB (Maritime and shipbuilding), Peikko Oy (construction sector).

Πηγή: thepresident.gr