Έξι Έλληνες εφευρέτες και ερευνητικές ομάδες βραβεύτηκαν από τον ΟΒΙ

0
17
ΑΠΕ

Έξι Έλληνες εφευρέτες και ερευνητικές ομάδες βραβεύτηκαν από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για τις ευρεσιτεχνίες τους, στο πλαίσιο του 4ου διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών από το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στη χώρα μας.

Οι διαγωνιζόμενοι πήραν μέρος σε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν ερευνητικό πρόγραμμα για λογαριασμό Πανεπιστημίου ή Ερευνητικού Κέντρου, εργαζόμενοι σε Μικρομεσαία Επιχείρηση και ως ανεξάρτητα φυσικά πρόσωπα.

Οι εφευρέσεις που ξεχώρισαν, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών πεδίων, όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ηλεκτρομαγνητική Ενέργεια, η Ορθοδοντική Ιατρική, η Ιατρική, η Αγροδιατροφή, ενώ προέρχονται από διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της χώρας, όπως είναι η Αττική, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Πάτρα και το Ρέθυμνο.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και των ερευνητών της χώρας και να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για τη δημιουργία καινοτόμων ιδεών σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής.

Τα Βραβεία απένειμαν οι κ.κ. Λουκάς Παπαδήμος, ακαδημαϊκός, πρόεδρος του ΙΙΒΕΑΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας και ο πρόεδρος ΔΣ του ΟΒΙ Δημήτρης Χρόνης.

Πηγή: thepresident.gr