Εξεταστική Επιτροπή-Μ.Κατρίνης: Η παράταξη που έλεγε “όλα στο φως”, κάνει τα πάντα για να ρίξει απόλυτο σκοτάδι

0
34

Eurokinissi

«Mια και κάποιοι μιλούν με ευκολία, για τη δημοκρατία, σε αυτό εδώ το κτίριο, σε μια άλλη αίθουσα, έπεσε, πριν από λίγη ώρα, και το τελευταίο φύλλο συκής», κατήγγειλε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας, και αναφέρθηκε σε όσα τεκταίνονται στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές.

«Στην εξεταστική επιτροπή που η Ολομέλεια ψήφισε να διαλευκάνει την πρωτοφανή υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και τις καταγγελίες του ΚΚΕ, η παράταξη που έλεγε, όταν έγινε επώνυμη καταγγελία, “όλα στο φως”, κάνει τα πάντα για να ρίξει απόλυτο σκοτάδι», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και πρόσθεσε ότι η εξεταστική επιτροπή «δυστυχώς, ευτελίζει τον ρόλο και τον αποστολή της, το κάνει, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού».

Όπως εξάλλου σημείωσε, «μετά το μονοκομματικό προεδρείο, σήμερα ήρθε να προστεθεί στην εξίσωση ο αποκλεισμός της λίστας των μαρτύρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μαρτύρων ουσιωδών για να φωτιστεί η υπόθεση».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να εξηγήσει «γιατί δεν θέλει να κληθεί ο πρωθυπουργός που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ και ο μόνος που μπορεί να άρει το απόρρητο, βάσει του άρθρου 14 του ν. 3649. Για ποιον λόγο, η παράταξη που λέει “όλα στο φως”, να λειτουργήσουν οι θεσμοί και η δημοκρατία. Για ποιον λόγο η ΝΔ δεν θέλει να κληθεί ο κ. Δημητριάδης, ανιψιός του πρωθυπουργού, πρώην γγ του πρωθυπουργού, που κατά τα άλλα παραιτήθηκε λόγω της υπόθεσης των παρακολούθησεων. Για ποιο λόγο δεν θέλει η ΝΔ να κληθούν ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Πιερρακάκης. Για ποιον λόγο δεν θέλει να κληθεί ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος, του οποίου, επίσης το τηλέφωνο παρακολουθήθηκε αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι που έριξαν φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση συγκαλύπτει απροκάλυπτα, και αφήνει στο απυρόβλητο, τους επιχειρηματίες φίλους του Μαξίμου, που συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με τις εταιρείες που έχουν, εμπορεύονται και παρέχουν το παράνομο λογισμικό Predator».

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνέχισε ο κ. Κατρίνης, ευτυχώς, ακολουθείται αντίστοιχη διαδικασία, και εκεί θα φανεί ποιοι είναι αυτοί πίσω από αυτή την σκοτεινή υπόθεση. Όμως, τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, με τη σημερινή επιλογή της κυβέρνησης, «δεν ευτελίζεται μόνο η Εξεταστική Επιτροπή. Ευτελίζεται η Βουλή. Ευτελίζεται η ίδια η δημοκρατία και οφείλει ο πρόεδρος της Βουλής -τον οποίο επισκέφτηκε το ΠΑΣΟΚ, για να του δηλώσει την πλήρη αντίθεσή του, με τη μεθόδευση που επιχειρείται, θέτοντάς τον προ των ευθυνών του- να αντιληφθεί ότι αυτή η Εξεταστική Επιτροπή, είναι επιτροπή της Βουλής και όχι επιτροπή της κυβέρνησης ή της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ο Μ. Κατρίνης προσέθεσε ότι «η συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν είναι λημέρι, για να κρύβονται πίσω από αυτήν, οι ένοχοι ενός άθλιου παρακράτους. Γιατί είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της ΝΔ είναι η συσκότιση, είναι η συγκάλυψη, είναι η με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο προσπάθεια να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, γι΄αυτήν την υπόθεση».

«Το σκάνδαλο αυτό είναι πολύ μεγάλο. Πολύ μεγαλύτερο και από αυτό που πιστεύουν τα στελέχη της ΝΔ. Και καθημερινά αναδεικνύονται και νέες πτυχές και νέες αποκαλύψεις», είπε ο κ. Κατρίνης και επισήμανε: «Αν ισχύει ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησης αλλά και το υλικό της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ, τότε είναι ξεκάθαρο ότι η πιο ευαίσθητη υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια της χώρας, έχει μετατραπεί σε έναν παρακρατικό μηχανισμό, στα χέρια αυτών που επιλέγουν να παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, γιατί οι ένοχοι μόνο καταστρέφουν και εξαφανίζουν στοιχεία, οι ένοχοι εμποδίζουν την κλήση των μαρτύρων».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε «ύστατη προειδοποίηση στην κυβέρνηση», «να σταματήσει να ευτελίζει, να φθείρει τους θεσμούς, να παραβιάζει δημοκρατικά αλλά και συνταγματικά δικαιώματα και να αντιληφθεί πως ό,τι και αν κάνει, η απόπειρα συγκάλυψης θα πέσει στο κενό, γιατί πρακτικές, όπως αυτές που ακολουθούν όσοι εγκληματούν εις βάρος της δημοκρατίας και της χώρας, δεν θα γίνουν αποδεκτές και δεν θα γίνουν ανεκτές. Και σίγουρα η συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν θα αποτελεί σταθερά, δεν θα υφίσταται για πάντα και δεν θα υπάρχει αύριο» και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης που διασύρει τη χώρα διεθνώς, σύντομα θα φανούν και ο ελληνικός λαός θα βγάλει τα συμπεράσματά του».

Πηγή: thepresident.gr