Τίτλος: Εντάσεις στην Τουρκία λόγω της υποτιθέμενης παραβίασης χωρικών υδάτων από την Ελλάδα
Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η Τουρκία έχει εκφράσει έντονες ανησυχίες σχετικά με τις πρόσφατες παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της, που αποδίδονται σε σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής. Ο αναβρασμός αυτός έχει αναδείξει την αντίθεση της Άγκυρας, η οποία κατηγορεί την Ελλάδα για αυτές τις παραβιάσεις. Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (HKP) έχει προχωρήσει σε μήνυση κατά του προεδρικού γραφείου και συγκεκριμένων υπουργών για τα εν λόγω θέματα.

Ο Adnan Okur, μέλος της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του HKP, δήλωσε ότι οι παραβιάσεις αυτές συνιστούν πλήγμα για την ανεξαρτησία της χώρας και προδοσία των θυσιών των προγόνων τους, που χάραξαν τα σύνορα με το αίμα τους. Τα μέλη του HKP έχουν υποβάλει επισήμως μήνυση στις Γενικές Εισαγγελίες της Αλικαρνασσού και της Ντάτσα, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, οι οποίες παραβιάζουν την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας.

Αναφορές από την τουρκική πλευρά περιλαμβάνουν βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα, στα οποία φέρεται να εμφανίζονται σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος να πλησιάζουν τις τουρκικές ακτές. Η αναφορά, που υποβάλλεται από το HKP, επισημαίνει τις συνέπειες της κατάστασης αυτής για την εθνική υπερηφάνεια και την ανάγκη να διασφαλιστεί η προστασία των συνόρων.

Η υποβολή αυτής της ποινικής καταγγελίας καταδεικνύει την αυξανόμενη ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, με την τουρκική κυβέρνηση να ζητά λογοδοσία για τις ενέργειες που χαρακτηρίζει επιβλαβείς για την εθνική ασφάλεια. Πηγή: newsbomb.gr