Εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες

0
33

Eurokinissi

Στις 8 το βράδυ έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζουν απόδημοι Έλληνες.

Σε χώρες της Ευρώπης , στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Υπολογίζεται γύρω στις 10 το βράδυ να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί, ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.

Ζάκυνθος: Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου για την ανάδειξη του νέου προέδρου

Μεγάλη είναι η συμμετοχή του κόσμου στη Ζάκυνθο στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Από τις επτά το πρωί, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος σπεύδουν στα τρία εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλο το νησί και πιο συγκεκριμένα στο Πνευματικό κέντρο Ζακύνθου, στο πρώην Δημαρχείο Λαγανά και στον πρώην Δημαρχείο Αλυκών για να εκλέξουν το νέο πρόεδρο του κόμματος.

Η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τα στελέχη του κόμματος να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των μελών στην εκλογική διαδικασία.

Πάτρα: Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών, εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν συνολικά 57 εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα 23 στην Αχαΐα, 22 στην Αιτωλοακαρνανία και 12 στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας, Γιώργος Αθανασόπουλος, «η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του συστήματος, σε πανελλαδικό επίπεδο». Όσον αφορά στην συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι «μέχρι τώρα η προσέλευση είναι μεγάλη και αισιοδοξούμε ότι θα είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργος Ζήσιμος, είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «η ψηφοφορία εξελίσσεται πολύ καλά και με μεγάλη συμμετοχή απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα», διατυπώνοντας παράλληλα την εκτίμηση, ότι «θα υπάρχει μεγάλη ροή ψηφοφόρων μέχρι το κλείσιμο της κάλπης».

Ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ηλείας, Διονύσιος Γιατράς, επεσήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι «η εκλογική διαδικασία πηγαίνει πάρα πολύ καλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από την ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του διαδικτύου σε όλη την Ηλεία, που όμως, έπειτα από περίπου ένα τέταρτο της ώρας, επανήλθε».

Σχετικά με την συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Διονύσιος Γιατράς είπε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη προσέλευση» και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «θα διπλασιαστεί ο αριθμός των εκλογέων σε σχέση με το 2017».

Ηράκλειο: Ομαλά και με δυναμική συμμετοχή η εκλογική διαδικασία

Με δυναμική συμμετοχή και χωρίς προβλήματα ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία και στο Ηράκλειο, για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Από τις επτά το πρωί, τα μέλη και φίλοι του κόμματος σπεύδουν στα 46 συνολικά εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, εκ των οποίων είκοσι στον δήμο Ηρακλείου, τρία στον δήμο Αρχανών -Αστερουσίων, ένα στον δήμο Βιάννου, πέντε στον δήμο Γόρτυνας, τέσσερα στον δήμο Μαλεβιζίου, τέσσερα στον δήμο Μινώα Πεδιάδος, τέσσερα στον δήμο Φαιστού και πέντε στον δήμο Χερσονήσου.

Η διαδικασία κυλάει ομαλά, με τα στελέχη του κόμματος να εκδηλώνουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση των μελών στην εκλογική διαδικασία. Το ίδιο ικανοποιημένα από τη συμμετοχή μέχρι αυτή την ώρα, είναι και τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Εκλογικά τμήματα έχουν τοποθετηθεί σε οκτώ διαφορετικά σημεία, εκ των οποίων δύο στον Άγιο Νικόλαο, τρία στην Ιεράπετρα, δύο στη Σητεία και ένα στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Ρέθυμνο: Αυξημένη η προσέλευση των ψηφοφόρων σε σχέση με τις εκλογές τους 2017

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον τοπικό κλίμα διεξάγονται οι εκλογές στο Ρέθυμνο για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στα εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί με σύμμαχο τον καιρό, αλλά και την αυξημένη προσέλευση μελών και φίλων του κόμματος, σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Στους πέντε δήμους της περιφερειακής ενότητας, υπάρχουν δέκα εκλογικά τμήματα σε δημοτικά καταστήματα και κτίρια, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του γραμματέα Ρεθύμνου του Κινήματος, Μιχάλη Σαρρή, προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, “όλα είχαν οργανωθεί και προγραμματισθεί από νωρίς, με αποτέλεσμα η διαδικασία να μην έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και η προσέλευση μέχρι αυτή την ώρα να είναι ελπιδοφόρα για το τελικό αποτέλεσμα της συμμετοχής των πολιτών που ενδιαφέρονται για την παράταξή μας”.

Πολίτες που βρέθηκαν στο εκλογικό τμήμα της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πήραν την απόφαση να ψηφίσουν, για να ενισχύσουν την κεντρώα παράταξη στην προσπάθεια της να ενδυναμώσει τον πολιτικό της ρόλο και τη φωνή της. “Εγώ ψήφιζα στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ, απογοητεύτηκα, αλλά σήμερα ένιωσα την ανάγκη να ενισχύσω την πορεία του προς την αναγέννηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά ψηφοφόρος, συνταξιούχος και κάτοικος προαστίου του Ρεθύμνου.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει 1100 πολίτες, και όπως είπε ο κ. Σαρρής, υπάρχει προσδοκία σύμφωνα με την εξέλιξη της διαδικασίας να ξεπεραστεί ο αριθμός των 3000, “πολύ μεγαλύτερος από την προηγούμενη φορά”. Όπως δε, επισημαίνουν εκπρόσωποι των υποψηφίων για την προεδρία, η αυξημένη προσέλευση αυξάνει και την πιθανότητα παράτασης της ψηφοφορίας, αν και η σχετική απόφαση θα ληφθεί κεντρικά.

Τρίκαλα: Ομαλά και με μεγάλη προσέλευση στις Π.Ε. Τρικάλων και Καρδίτσας

Ομαλά και χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα διεξάγεται από το πρωί στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Καρδίτσας, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες άνοιξαν λίγο μετά τις 7 το πρωί, ενώ ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων, προσέρχονται σε αυτές, από τις 10 το πρωί. Η ροή προσέλευσης και στις δύο πόλεις κρίνεται ικανοποιητική, σύμφωνα με όσα τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της Ν.Ε. Καρδίτσας Νίκος Γανιάς και Τρικάλων Λώρεν Κασσοπούλου.

Στην πόλη της Καρδίτσας η εκλογική διαδικασία διεξάγεται σε τρία εκλογικά κέντρα. Ειδικότερα στην Καρδίτσα και τα τρία εκλογικά κέντρα λειτουργούν στο χώρο του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου. Εκλογικά κέντρα λειτουργούν επίσης στις αίθουσες συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Σοφάδων και Λίμνης Πλαστήρα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά και στο κινηματοθέατρο Μουζακίου, στο δήμο Μουζακίου. Στο Δήμο Αργιθέας δεν λειτουργεί εκλογικό κέντρο.

Στην Π.Ε. Τρικάλων τα εκλογικά κέντρα είναι στην πόλη των Τρικάλων, στο Πνευματικό Κέντρο, όπου έχουν στηθεί 3 κάλπες. Στην πόλη των Τρικάλων στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, στην οδό Μακεδονίας πίσω από τον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου, έχουν στηθεί επίσης 3 κάλπες. Στο Ρίζωμα, στο πρώην Δημαρχείο του Δ.Παραληθαίων, στην Καλαμπάκα, στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου, 2 κάλπες, στην Πύλη, στο Δημαρχείο Πύλης, στην Φήκη της Πύλης, στο παλιό Δημαρχείο Πιαλείων και τέλος, στην Φαρκαδόνα, στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας, όπου στήθηκαν 2 κάλπες.

Διαβάστε επίσης

Πηγή: thepresident.gr