Επίσκεψη Τζ.Πάιατ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

0
34

Ένα από τα «αληθινά κοσμήματα της αμερικανικής εκπαιδευτικής κληρονομιάς» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, την οποία επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, μαζί με τη νέα γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ελίζαμπεθ Λι.

«Είναι πάντοτε μεγάλη μου ευχαρίστηση να επισκέπτομαι την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα από τα αληθινά «κοσμήματα» της Αμερικανικής εκπαιδευτικής κληρονομιάς, εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σας συστήνω τη νέα Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, κ. Λιζ Λι, η οποία κατάγεται από την Καλιφόρνια -όπως και εγώ- και αντιλαμβάνεται τη σημασία του περιβάλλοντος αλλά και το πόσο σημαντικό είναι το έργο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής», δήλωσε χακρατηριστικά ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε, δε, ότι ειδοποιός διαφορά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι η διατήρηση του πολύ ισχυρού δεσμού της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δωρητές που υπάρχουν στις ΗΠΑ και την ενίσχυση από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των Η.Π.Α. (USAID, τμήμα για τα αμερικανικά σχολεία και νοσοκομεία στο εξωτερικό). «Είναι, λοιπόν, υπέροχο να βρίσκομαι εδώ, ακόμα και σε αυτή την περίεργη χρονικά στιγμή και υπόσχομαι ότι τόσο η Πρεσβεία όσο και το Προξενείο θα συνεχίσουν τη ισχυρή συνεργασία με όλους εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή», υπογράμμισε ο κ. Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης μαζί με τη νέα γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Σχολής Δρ. Πάνο Κανέλλη, με τον οποίον συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενημερώθηκαν για την ιστορία, τη δομή, τον ρόλο, τις δομές εκπαίδευσης και τα προϊόντα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν για αρκετή ώρα στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής από τον κ. Κανέλλη και στελέχη του ιδρύματος.

Πηγή: thepresident.gr