Επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Διακλαδικό Κέντρο Επιχειρήσεων Κυβερνοάμυνας

0
41

Το Διακλαδικό Κέντρο Επιχειρήσεων Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΕΚΥΒ) της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ, επισκέφθηκε, χθες, 1η Ιουνίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου και παρείχε κατευθύνσεις και οδηγίες στο πλαίσιο της εκτέλεσης της εξαιρετικά σημαντικής και ευαίσθητης αποστολής του.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε την σημαντική συνεισφορά της Διεύθυνσης Κυβερνοάμυνας και επισήμανε την καθοριστική συμβολή της στην αποτελεσματική ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας και προστασίας τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και «κρίσιμων εθνικών υποδομών» της χώρας.

Το ΓΕΕΘΑ/ΔΙΚΥΒ, προστίθεται στην ανακοίνωση, σε συντονισμό με τους συναρμόδιους κρατικούς φορείς, κυρίως το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω του Διακλαδικού Κέντρου Επιχειρήσεων Κυβερνοάμυνας και των σύγχρονων υποδομών του, συμμετέχει στην προστασία λειτουργίας κρίσιμων φορέων και δομών του κράτους.

Η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό με στόχο την αποτελεσματική θωράκιση και αποτροπή κυβερνοαπειλών στον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά έχει αναλάβει και την προστασία κρίσιμων εθνικών υποδομών και κατά περίπτωση και άλλων κρατικών δομών και υπηρεσιών, με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: thepresident.gr