Επικοινωνία Μητσοτάκη και Ιερώνυμου για την Αγία Σοφία. Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-Εκκλησίας

0
41

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επικοινώνησε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δυο άνδρες «συζήτησαν διεξοδικά τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τις περαιτέρω ενέργειες στις οποίες θα προβούν Κυβέρνηση και Εκκλησία».

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα ο Ν.Δένδιας. Επί τάπητος οι σχέσεις Ε.Ε.- Τουρκίας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Κεντρικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η συνολική προσέγγιση των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τη διμερή συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού αλλά και θεμάτων που σχετίζονται με τη Λιβύη και τη Συρία.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει πως θα αναφερθεί στο θέμα της Αγίας Σοφίας, τονίζοντας πως η Ελλάδα ζητά από την Ε..Ε να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που η Άγκυρα παραβιάσει την κυριαρχία ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και πως θα στηρίξει την Κύπρο στην επιβολή κυρώσεων που αφορούν τα κυπριακά δικαιώματα.

Οι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να αναφερθούν, επίσης, και σε τρέχοντα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στη Λιβύη, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και οι πρόσφατες εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ και τη Βενεζουέλα.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ε.Ε., Ζοζέπ Μπορέλ, και τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πηγή: thepresident.gr