Εκδήλωση ενημέρωσης για την παιδική παχυσαρκία και τις υγιεινές συνήθειες στην Ελλάδα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης για την παιδική παχυσαρκία, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Πύλη Α’ του ΟΑΚΑ. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF στην Ελλάδα, Dr. Ghassan Khalil, και ο πρεσβευτής καλής θελήσεως της UNICEF, Γιώργος Περρής, απηύθυναν χαιρετισμούς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της δράσης.

Η εκδήλωση, με κεντρικό μήνυμα «Μια Μεγάλη Γιορτή για άσκηση και διατροφή», στόχευε στην ενθάρρυνση παιδιών και γονέων να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τη διδασκαλία υγιεινών συνταγών από γνωστούς chefs, όπως οι Πάνος Ιωαννίδης, Γαβριήλ Νικολαΐδης και Μάγκυ Ταμπακάκη, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποιες από αυτές τις συνταγές.

Ο χώρος ήταν γεμάτος δραστηριότητες για τα παιδιά, που μπορούσαν να συμμετάσχουν σε παιχνίδια και αθλητικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τη σημασία της άσκησης, στην οποία συμμετείχαν επαγγελματίες του τομέα καθώς και μέλη του Youth Club της UNICEF.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την παιδική παχυσαρκία και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας, γιατί θέλουμε να προσφέρουμε μια υγιή και ευχάριστη ζωή στα παιδιά μας».

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή εκατοντάδων οικογενειών, κάτι που αναδεικνύει την απαραίτητη συνεργασία της κοινότητας για την επίτευξη θετικών αλλαγών. Οι δράσεις του Υπουργείου Υγείας συνεχίζονται σε πολλές πόλεις της χώρας, μελλοντικές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε πόλεις όπως τα Ιωάννινα, η Κοζάνη, η Λάρισα και η Λαμία.

Η Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στοχεύει στη πρόληψη και καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της υιοθέτησης υγιεινών διατροφικών συνηθειών και σωματικής δραστηριότητας. Η δράση περιλαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες από ειδικούς, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και αθλητικές δραστηριότητες, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: newsbomb.gr