Δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2024-2025
Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, η οποία θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου 2024. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας https://www.cosmote-scholarships.gr/. Μέσα από αυτό το μακροχρόνιο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της COSMOTE, 30 πρωτοετείς φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες, θα κάνουν χρήση υποτροφιών που κυμαίνονται από 15.000€ έως 25.000€.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 29 υποτροφίες ύψους 15.000€ και 18.750€ για σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων 4ετούς και 5ετούς φοίτησης, αντίστοιχα. Επιπλέον, φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών θα μπορούν να διεκδικήσουν την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους 25.000€, αφιερωμένη στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ, δήλωσε: «Μέσα από το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, στηρίζουμε για πάνω από δύο δεκαετίες τους νέους στο να κυνηγούν και να υλοποιούν τα όνειρά τους. Κάθε χρόνο, με υπερηφάνεια βλέπουμε τους υποτρόφους μας να διαπρέπουν στις σπουδές τους και να επιστρέφουν στην κοινωνία με νέες γνώσεις και ικανότητες».

Η COSMOTE, πέρα από τις χρηματικές υποτροφίες, θα παρέχει σε όλους τους επιλεγμένους υποτρόφους για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους laptop, πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για σταθερή και κινητή τηλεφωνία και Internet, καθώς και COSMOTE TV για 1 χρόνο.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE, το οποίο φέτος γιορτάζει 23 χρόνια λειτουργίας, είναι μέρος της στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, εναρμονισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου Telekom. Από την ίδρυση του προγράμματος το 2002, έχουν δοθεί συνολικά 814 υποτροφίες αξίας άνω των 8 εκατ. ευρώ. Στόχος της COSMOTE είναι να διασφαλίσει ίση πρόσβαση στη γνώση για τους νέους και να συμβάλλει στην αμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Πηγή: newsbomb.gr