Ενεργοποιείται υγειονομικός χάρτης με 4 επίπεδα

0
24
EUROKINISSI

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα, καθώς -όπως είπε- τον χειμώνα με την πτώση της θερμοκρασίας αναμένουμε περαιτέρω αύξηση της μεταδοτικότητας του ιού στην Ελλάδα.

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, δήλωσε ο κος Μαγιορκίνης. Επίσης, εξήγησε πως στην χώρα μας τον χειμώνα, αναμένουμε αντίστοιχη εικόνα, όσον αφορά το πλήθος των κρουσμάτων, με αυτή που βλέπουμε, αυτό το διάστημα, σε χώρες του εξωτερικού που έχουν περίπου 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία από εμάς.

Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση, τόνισε και συμπλήρωσε πως αντιλαμβάνεται ως λογική την κόπωση που έχει επέλθει στους πολίτες από την παρατεταμμένη εφαρμογή μέτρων.

Την εφαρμογή τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, για κάθε περιφέρεια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. «Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, τα καταφέρνουμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να ανατραπεί» τόνισε.

«Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας, η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά δεκαπέντε μέρες» εξήγησε.

Το πλαίσιο των επιπέδων μέτρων και κανόνων θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 399 κρούσματα, 87 διασωληνωμένοι και 3 νεκροί σε 24 ώρες

Πηγή: thepresident.gr