Εμβολιάστηκε ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης

0
147

Στο νοσοκομείο “Αττικόν” έφθασε λίγο μετα τις 14:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να εμβολιασθεί κατά της covid-19. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο, συμπληρώνοντας το σχετικό έγγραφο, εμβολιάσθηκε και στη συνέχεια μετέβη σε αίθουσα αναμονής, όπου θα παραμείνει για 15 λεπτά, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, για λόγους ασφαλείας.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι» δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου εμβολιάσθηκε κατά της covid-19.

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατάφερε και παρέδωσε την ίδια μέρα σερ όλες τις χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης. Οι Ελληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας. Εμβολιαζόμαστε για να δώσουμε το μήνυμα οτι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Μαζί μας και οι υγειονομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης,. Τους χρωστάμε πολλά».

«Σκοπός μας να εμβολιάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνων. Όσοι με καχυποψία αντιμετωπίζουν το εμβόλιο θα πείθονται ότι είναι ο μόνος τρόπος να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορωνοϊού, να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία. Το 2021, είναι τα 200 χρονιά από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και θα γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός πριν τον εμβολιασμό του συμπλήρωσε το σχετικό έγγραφο και ακολούθως μετέβη στην αίθουσα του εμβολιασμού. Καθόλη τη διάρκεια του εμβολιασμού του πρωθυπουργού, παρευρισκόταν στο δώματιο και ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος απαντούσε στις ερωτήσεις του πρωθυπουργού.

Πηγή: thepresident.gr