Βαρύ πένθος και οργή για τον άδικο θάνατο της 37χρονης Νάντιας στη Νέα Κίο
Το πένθος και η οργή των συγγενών της 37χρονης Νάντιας που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Νέα Κίο είναι αβάσταχτα. Η Νάντια, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, έχασε τη ζωή της ακαριαία ενώ οδηγούσε κανονικά στο ρεύμα της, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό λάθος. Στο βίντεο που κατέγραψε τη φρικιαστική στιγμή, φαίνεται ότι το όχημα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα με 170 χλμ. την ώρα, έφυγε από την πορεία του, και εκείνη δεν είχε περιθώριο αντίδρασης.

Η αδικοχαμένη Νάντια είχε ενεργό ρόλο στην τοπική κοινότητα, έχοντας διατελέσει πρόεδρος στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου που πήγαιναν τα παιδιά της. Ο θάνατός της έχει προκαλέσει θλίψη σε γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς η οικογένειά της ήταν γνωστή στη Νέα Κίο για τη θετική της στάση και την προσφορά της.

«Οι λέξεις δεν αρκούν για να εκφράσουμε τη βαθιά θλίψη όλης της κοινότητας. Με αγωνία αναμένουμε να αποδοθούν οι ευθύνες που σίγουρα υπάρχουν και led to this tragedy,» αναφέρεται σε ανακοίνωση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής.

Η κουμπάρα της Νάντιας θυμάται τη τελευταίο τους συνάντηση και τη δύσκολη υπόσχεση να προσέχει τα παιδιά της, όταν η Νάντια την εμπιστευόταν να είναι εκεί γι’ αυτά. «Τα παιδιά της είναι συγκλονισμένα. Ζητούν τη μαμά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που ακολουθούσε εκείνη τη στιγμή την Νάντια δήλωσε ότι γνώριζε ποια ήταν και ανησύχησε μόλις συνέβη η σύγκρουση. Η δυστυχία που έχει προκαλέσει το ατύχημα έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία της Νέας Κίου, με τους κατοίκους να απαιτούν άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι επικίνδυνες κόντρες στους δρόμους.

Οι δύο Ρομά που ήταν στο αυτοκίνητο που προκάλεσε το τροχαίο παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Οι κάτοικοι της περιοχής ρωτούν γιατί οι αρχές δεν έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τις συνεχείς καταγγελίες για τις κόντρες αυτοκινήτων και γιατί χρειάστηκε να χαθεί άλλη μια ζωή.

Αυτή η τραγωδία έχει αναδείξει την ανάγκη για δράση, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Η κοινωνία της Νέας Κίου φαίνεται αποφασισμένη να μην σιωπήσει και να απαιτήσει αλλαγές για την ασφάλεια των δρόμων της.

Πηγή: newsbomb.gr