Τίτλος: Ολονύχτια μάχη κατά των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο με δυο νεκρούς και εκκενώσεις κατοίκων
Ολονύχτια επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των Ροζενών Ξυλοκάστρου Κορινθίας, όπου ξέσπασε μια σοβαρή πυρκαγιά το πρωί της Κυριακής. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, με 330 πυροσβέστες, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 110 οχήματα να συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης. Επίσης, εθελοντές και εποχικοί πυροσβέστες παρέχουν στήριξη σε αυτήν την κρίσιμη μάχη.

Στην περιοχή έχουν ήδη καταγραφεί σημαντικές ζημιές, με αρκετά σπίτια να είναι πλέον στάχτη. Ωστόσο, οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονται, καθώς η φωτιά παρουσιάζει μεταβολές λόγω των ανέμων που την κατευθύνουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Το βράδυ της Κυριακής, οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας δέχτηκαν προειδοποίηση από το 112, ζητώντας τους να απομακρυνθούν προς την κατεύθυνση της Ζάχολης.

Δυστυχώς, η κατάσταση έχει πάρει δραματική τροπή, με 2 νεκρούς να εντοπίζονται σε μαντρί, καθώς προσπάθησαν να προστατεύσουν το ζωντανό τους. Το Forecast Weather Greece αναφέρει ότι το πέρασμα της πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο είναι καταστροφικό, υποδεικνύοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης. Πηγή: newsbomb.gr