Συναγερμός στη θάλασσα κατά την καταδίωξη ταχύπλοιου με παράνομους μετανάστες κοντά στη Λέρο
Συναγερμός σημάνθηκε το βράδυ του Σαββάτου ανοιχτά της Λέρου, όταν ένα ταχύπλοο που μετέφερε παράνομους μετανάστες ενεπλάκη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε το ταχύπλοο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου.

Ο χειριστής του ταχύπλοου, παρά τις προειδοποιήσεις μέσω φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όχι μόνο αγνόησε τις εντολές, αλλά ανέπτυξε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, επιδιώκοντας να διαφύγει. Τελικά, ακολούθησε καταδίωξη που κατέληξε με το σκάφος να προσαράζει σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Παλιόνησος της Καλύμνου, όπου όλοι οι επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν.

Μετά από έρευνες που διεξήγαγαν οι λιμενικοί στην Κάλυμνο, εντοπίστηκαν 26 αλλοδαποί (9 άντρες, 5 γυναίκες και 11 ανήλικοι). Αυτοί δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας από παραλιακή περιοχή κοντά στο Μπόντρουμ της Τουρκίας, πληρώνοντας από 4.000€ ο καθένας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Ο 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να είναι ο διακινητής των άλλων, συνελήφθη από το Λιμεναρχείο Καλύμνου κατά τη διάρκεια της προανάκρισης. Αντικείμενο της σύλληψης ήταν οι παραβάσεις σχετικά με την παράνομη είσοδο στη χώρα, τη διευκόλυνση και την απείθεια, ενώ κατασχέθηκαν το ταχύπλοο και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: newsbomb.gr