Σοκαριστικό ατύχημα λεωφορείου με μαθητές στα Καλάβρυτα
Άκουγε ουρλιαχτά… έσπασα το παρμπρίζ και βγήκαμε όλοι έξω. Αυτό περιέγραψε ο οδηγός του λεωφορείου, αναφερόμενος στις δραματικές στιγμές που έζησαν 15 άτομα το πρωί της Παρασκευής, 18 Οκτωβρίου, στα Καλάβρυτα. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, που μετέφερε πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς, ανέτρεψε την πορεία του και κατέληξε σε βάθος 7 μέτρων.

Το περιστατικό συνέβη στο δρομολόγιο Πάτρα-Καλάβρυτα, κοντά στο χωριό Μάνεσι, λίγο μετά τη Βλασία. Ο οδηγός δήλωσε: «Ερχόταν ένα αυτοκίνητο και έκανα λίγο δεξιά για να το αποφύγω. Εκείνη τη στιγμή, άκουγα ουρλιαχτά από τα παιδιά μέσα. Ευτυχώς, δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά». Οι επιβάτες, αν και σοκαρισμένοι, κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο με ασφάλεια.

Η μητέρα ενός από τους μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο, Βασιλική Γιαννοπούλου, περιέγραψε το περιστατικό: «Τα παιδιά επιβιβάστηκαν κανονικά, και όταν το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου, δεν κατάλαβαν πώς συνέβη. Ο οδηγός έσπασε τα τζάμια και τα παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα».

Μετά το ατύχημα, ο οδηγός ειδοποίησε άμεσα τις αρχές. «Πήρα αμέσως την αστυνομία, την πυροσβεστική και το ασθενοφόρο. Ήρθαν γρήγορα, σε 10-15 λεπτά», δήλωσε, εκφράζοντας την ψυχραιμία του. Ωστόσο, η ψυχολογική επιβάρυνση είναι έντονη. «Δεν μπορώ να κάνω σύντομα αυτή τη διαδρομή. Δεν είμαι σε ψυχολογική κατάσταση να οδηγήσω», συμπλήρωσε.

Στο λεωφορείο βρίσκονταν συνολικά 15 άτομα, μεταξύ των οποίων 5 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Οι περισσότεροι επιβάτες κατάφεραν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: newsbomb.gr