Σοκαριστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη με θύμα πρεσβυτέρα και δράστη ιερέα
Μια νέα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έχει καταγραφεί στην Κρήτη, με πρωταγωνιστές έναν 74χρονο ιερέα της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου και την πρεσβυτέρα του, που υπήρξε θύμα της φρικτής καταπίεσης. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και οι σοβαρές καταγγελίες έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη, με τις τελευταίες εξελίξεις να περιλαμβάνουν τη μήνυση που υπεβλήθη τόσο από τη σύζυγό του όσο και από την κόρη τους, η οποία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων.

Η καταγγελία της πρεσβυτέρας και οι μαρτυρίες κοντινών της ανθρώπων δείχνουν μια μαρτυρική ζωή γεμάτη από βία και απερίγραπτη κακοποίηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 74χρονος ιερέας φέρεται να άσκησε σωματική, λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική βία κατά της γυναίκας του από την αρχή του γάμου τους, όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών. Οι απίστευτα βίαιες και ζήλιες του ιερέα οδήγησαν τη γυναίκα σε μια ζωή γεμάτη φόβο, με την πρεσβυτέρα να εξαναγκάζεται σε πλήρη απομόνωση και απαγορεύσεις.

Αναφορές από φίλους της οικογένειας επισημαίνουν ότι οι βιαιότητες του ιερέα κλιμακώνονταν με την πάροδο του χρόνου, φτάνοντας στο σημείο να της απαγορεύει βασικές καθημερινές δραστηριότητες, όπως η προσωπική υγιεινή ή η μετακίνηση σε άλλο δωμάτιο. Σε αρκετές περιπτώσεις, η πρεσβυτέρα βρέθηκε θύμα σφοδρών ξυλοδαρμών με τον ιερέα να απαιτεί να ομολογήσει φανταστικές «αμαρτίες». Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες την ξυλοκόπησε και την έκλεισε έξω από το σπίτι κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Η κατάσταση της γυναίκας επιδεινώθηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Ιουλίου 2024, σε κρίσιμη κατάσταση. Εκεί διαγνώστηκε με σηπτική καταπληξία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τη ρίζα του προβλήματος να εντοπίζεται στη χρόνια κακοποίηση που υπέστη από τον σύζυγό της.

Η δημόσια κινητοποίηση γύρω από την υπόθεση αυτή αναδεικνύει τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία στην κοινωνία μας. Πηγή: newsbomb.gr