Σκάνδαλο Απάτης Με Χρέωση Στο Δημόσιο Από Επιχειρηματία Και Στελέχη Τράπεζας
Ένας επιχειρηματίας από τη Βόρεια Ελλάδα, που έχει διατελέσει και πολιτικός, κατηγορείται ότι έχει επιβαρύνει το δημόσιο κατά 35 εκατομμύρια ευρώ. Το πόρισμα, το οποίο είναι πολυσέλιδο και περιέχει 350 σελίδες, προήλθε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και έχει σχέση με μια υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο επιχειρηματίας, σε συνεργασία με έναν στενό συγγενή του, φέρεται να διαχειριζόταν εταιρείες «φαντάσματα» τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες, πραγματοποιώντας εικονικές συναλλαγές. Με αυτές τις ενέργειες, κατάφερε να εισπράξει ΦΠΑ τον οποίο δεν δικαιούνταν ή να μην καταβάλει φόρους.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε λάβει δάνεια από την τράπεζα όπου εργαζόταν ο συνεργάτης του, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Αντίστοιχα, ο επιχειρηματίας φέρεται να βοήθησε τον τραπεζίτη να νομιμοποιήσει παράνομα κεφάλαια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν αναφέρθηκαν ποτέ στο «πόθεν έσχες» του.

Η υπόθεση περιπλέκεται περαιτέρω λόγω της εμπλοκής ενός εν ενεργεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος φέρεται να παρείχε βοήθεια στον επιχειρηματία επιβεβαιώνοντας το γνήσιο της υπογραφής του και διευκολύνοντας συναλλαγές εκατομμυρίων ευρώ.

Η συνολική ζημία που προκάλεσαν οι εμπλεκόμενοι στο δημόσιο ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια ευρώ από αυτές τις εικονικές συναλλαγές.

Πηγή: newsbomb.gr