Οδηγός ΚΤΕΛ επισκευάζει μηχάνημα ενώ οδηγεί στην Εθνική Οδό
Κατά τη διάρκεια ενός δρομολογίου από την Αθήνα προς τη Χαλκίδα, ένας οδηγός ΚΤΕΛ βρέθηκε σε κατάσταση που προκάλεσε ανησυχία στους επιβάτες. Συγκεκριμένα, ο επιβάτης που κατέγραψε το περιστατικό δήλωσε ότι ο οδηγός, ενώ οδηγούσε, προσπάθησε να επισκευάσει το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων. Ο συγκεκριμένος επιβάτης τράβηξε βίντεο για δύο λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων ο οδηγός δεν κρατούσε το τιμόνι αλλά το POS με ένα χέρι, προσπαθώντας να ρυθμίσει τη συσκευή.

Σε άλλη σκηνή, ο οδηγός επιχειρεί να στρίψει το τιμόνι με τον αγκώνα του, συνεχίζοντας να ασχολείται με το χαλασμένο μηχάνημα. Ένας άλλος επιβάτης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού, ο οδηγός δε σταμάτησε να μιλά στο κινητό του. Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεδομένης της κίνησης στην Εθνική Οδό.

Στον απόηχο αυτού του συμβάντος, ο πρόεδρος της πανελλαδικής ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ ανέφερε ότι έγινε ένας έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο οδηγός παραβίασε τους κανονισμούς. Επιπλέον, η γυναίκα που ήταν μέσα στο λεωφορείο τόνισε πως κανείς δεν ζήτησε εξηγήσεις από τον οδηγό, κάτι που ενδεχομένως να έκανε την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη.

Ο ίδιος ο οδηγός του ΚΤΕΛ, μιλώντας στο MEGA για το περιστατικό, υποστήριξε ότι προσπαθούσε να βγάλει το εισιτήριο και ότι οι καθυστερήσεις οφείλονταν στην κυκλοφοριακή συμφόρηση. Ανέφερε πως η απορροφησή του στο κινητό ήταν περιορισμένη και τόνισε ότι γενικά αποφεύγει να μιλά στο τηλέφωνο κατά την οδήγηση.

Η κατάσταση φαίνεται πως είναι ενδεικτική της ανάγκης για αυστηρότερους ελέγχους στις υπηρεσίες μεταφορών, καθώς περιστατικά όπως αυτό αποτελούν σοβαρές παραβιάσεις ασφαλείας. Τα βίντεο που καταγράφουν τέτοιες συμπεριφορές οδηγών σε δημόσιες συγκοινωνίες είναι σταθερά αυξανόμενα, παρά τις προειδοποιήσεις για τις συνέπειές τους.

Πηγή: newsbomb.gr