Νέα πινακίδα προσφέρει λύση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της χώρας
Μια νέα πινακίδα έχει αρχίσει να εμφανίζεται στους ευρωπαϊκούς δρόμους, προσφέροντας μια πιθανή λύση στην πρόκληση της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αυτή η πινακίδα σχετίζεται με τη δημιουργία λωρίδων αποκλειστικά για οχήματα υψηλής πληρότητας, δηλαδή για αυτοκίνητα που μεταφέρουν περισσότερους από έναν επιβάτες. Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της κυκλοφορίας, αυτές οι λωρίδες προσφέρουν στα αυτοκίνητα με περισσότερους επιβάτες τη δυνατότητα να κινούνται σε περιοχές που αλλιώς θα ήταν κορεσμένες.

Οι λωρίδες αυτές έχουν γίνει ήδη κοινές στην Ισπανία, ειδικότερα σε πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη και η Γρανάδα, όπου επιτρέπεται η χρήση τους από επιβατικά οχήματα με τουλάχιστον δύο επιβάτες. Παράλληλα, αντίστοιχα μέτρα εφαρμόζονται και στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη δημιουργία λωρίδων υψηλής πληρότητας σε περισσότερες από 20 πολιτείες, έστω και με το κόστος χιλιάδων χιλιομέτρων οδικού δικτύου.

Αυτές οι πρωτοβουλίες δεν προϋποθέτουν μόνο μια καλύτερη ροή της κυκλοφορίας, αλλά επιβραβεύουν επίσης τους οδηγούς που επιλέγουν να μοιράζονται το αυτοκίνητό τους με άλλους, όπως συναδέλφους ή μέλη της οικογένειας. Συνολικά, η συγκεκριμένη κίνηση αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας και της ομαδικότητας στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος.

Πηγή: newsbomb.gr