Μνημόνιο Συνεργασίας για την Εκπαίδευση σε Πρώτες Βοήθειες Υπογράφεται στην Κρήτη
Σήμερα, υπογράφηκε ένα Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, και του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνη Αυγερινό. Ο στόχος αυτής της συμφωνίας είναι η εκπαίδευση των πολιτών στις πρώτες βοήθειες, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία μέσω του προγράμματος «Ζωή», το οποίο είναι καινοτόμο για τη χώρα μας.

Στην εκδήλωση υπογραφής του Μνημονίου συμμετείχαν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες. Ανάμεσά τους, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου, Νίκος Γιαλιτάκης, η Υπεύθυνη Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ηρακλείου, Ελένη Μαυρουδή, και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Παπαδάκης.

Ο Γιώργος Πιτσούλης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας και την ευκαιρία που προσφέρει για τη βελτίωση των γνώσεων και της ετοιμότητας των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών και προληπτικής υγειονομικής δράσης. Ευχαρίστησε τον Αντώνη Αυγερινό και τα οκτώ τμήματα του Ερυθρού Σταυρού στην Κρήτη για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Αυγερινός, αναφερόμενος στη συνεργασία, υπογράμμισε τη σημασία της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης που δείχνει η Περιφέρεια στον Ερυθρό Σταυρό. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μακρόχρονη συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ τους και τόνισε την ανάγκη για συνεχή ενίσχυση των ανθρωπιστικών δράσεων. Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διαθέτουν υψηλή εκπαίδευση, επισημαίνοντας τη δέσμευση του οργανισμού να είναι πάντα διαθέσιμος και έτοιμος να βοηθήσει.

Πηγή: newsbomb.gr