Μάχη για τη ζωή της Μαρινέλλας στην ΜΕΘ του θεραπευτηρίου Υγεία
Σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η Μαρινέλλα στο θεραπευτήριο Υγεία, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού συνεχίζει τη μάχη για τη ζωή της, μετά την κατάρρευσή της στη σκηνή του Ηρωδείου, ενώ έδινε συναυλία την 25η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το κύριο ζητούμενο είναι η συρρίκνωση του αιματώματος στον εγκέφαλό της, με στόχο την αποφυγή χειρουργικής επέμβασης. Σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη αυτή θα είναι ο απεικονιστικός έλεγχος που προγραμματίστηκε για σήμερα. Ευτυχώς, η Μαρινέλλα δεν έχει διασωληνωθεί και φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στη φαρμακευτική αγωγή.

«Συνήθως περιμένουμε τα τρία πρώτα 24ωρα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο. Από τα διαθέσιμα δεδομένα για την κλινική της κατάσταση, παρατηρούμε ότι τα πράγματα είναι σταθερά, γεγονός που είναι καλό σημάδι», δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1. Για την ηλικία της ασθενούς, υπογράμμισε ότι αυτή είναι ένας αρνητικός παράγοντας όσον αφορά τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια και τόνισε τη σημασία της σταθερότητας κατά την διάρκεια των πρώτων 24ωρων.

Απαντώντας σχετικά με την καθυστέρηση του ασθενοφόρου που παρέλαβε τη Μαρινέλλα, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι τα επιπλέον 5 ή 10 λεπτά δεν είχαν καθοριστική σημασία, καθώς «η ζημιά είχε γίνει».

Πηγή: newsbomb.gr