Κίνδυνος Πυρκαγιάς Κατηγορίας Τεσσάρων για την Κρήτη στις 17 Οκτωβρίου 2024
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αναμένεται για αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Η Γενική Γραμματεία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της περιοχής, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών πυρκαγιάς.

Για την προστασία της κοινότητας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προτείνει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να πυροδοτήσουν φωτιά εξαιτίας αμέλειας. Ειδικότερα, συνιστάται να αποφεύγεται το κάψιμο ξερών χόρτων, η χρήση μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες, καθώς και το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η καύση των αγρών είναι απαγορευμένη.

Εάν οι πολίτες αντιληφθούν φωτιά, πρέπει να ειδοποιήσουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας τον αριθμό 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στη διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Πηγή: newsbomb.gr