«Κίνδυνος Φωτιάς από Ρευματοκλοπές στην Καλαμάτα»
Στην περιοχή της Καλαμάτας, η κατάσταση με τις ρευματοκλοπές έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή Π.Υ. Μεσσηνίας, Θανάση Κατσαφάδου, είναι σαφές ότι η υποκλοπή ρεύματος από κολόνες έχει οδηγήσει σε αυξανόμενα φαινόμενα φωτιάς, με πρόσφατο περιστατικό να προκαλεί σοβαρούς κινδύνους. «Πραγματοποιούνται σωλήνες και καλώδια μέσα στα χωράφια, προκαλώντας κίνδυνο γι’ αυτούς που κατοικούν στην περιοχή», ανέφερε.

Οι κάτοικοι εκφράζουν φόβο καθώς βλέπουν καλώδια να περνούν νύχτα από τα χωράφια τους, χωρίς την έγκρισή τους, και ανησυχούν μήπως προκληθεί φωτιά και καταστραφούν οι περιουσίες τους. «Έχω απευθυνθεί στον εισαγγελέα γιατί περνάνε καλώδια από το κτήμα μου. Αυτοί δήλωσαν ότι δεν είναι δικά τους», ανέφερε ένας κάτοικος της περιοχής.

Το πρόβλημα διογκώνεται από την άναρχη πορεία που ακολουθούν τα καλώδια, τα οποία πολλές φορές περνούν και μέσα από δίκτυα ύδρευσης. Υπάρχουν ενώσεις και πρόχειρες συνδέσεις που δημιουργούν σπινθήρες και φωτιές, όπως συνέβη σε πρόσφατο περιστατικό όπου μια φωτιά προκάλεσε φόβους για την ανατολική ζώνη της Καλαμάτας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, μόλις μια ημέρα μετά τη φωτιά, οι δράστες της ρευματοκλοπής πέρασαν και πάλι, τοποθετώντας νέα καλώδια στην ίδια περιοχή. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δ. Καλαμάτας, Παντελής Δρούγας, προειδοποίησε τους κατοίκους και τους επισκέπτες να είναι σε εγρήγορση σχετικά με την κατάσταση, τονίζοντας ότι η υποκλοπή ρεύματος από κολώνες αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια.

Πηγή: newsbomb.gr