Ισχυροί άνεμοι προκαλούν πτώσεις δέντρων και ζημιές στη Θεσσαλονίκη
Πτώσεις δέντρων και κλαδιών έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν από το μεσημέρι. Έχουν καταγραφεί ήδη αρκετά περιστατικά που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Στον δήμο Θεσσαλονίκης, έχουν σημειωθεί έξι πτώσεις δέντρων σε διάφορες τοποθεσίες, όπως στην πλατεία Αριστοτέλους δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου, καθώς και σε οδούς όπως η Κατούνη, στην Τούμπα και στο Χαριλάου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως και οι άλλοι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω τις επόμενες ώρες, με την πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα, να προβλέπει ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει απευθύνει συστάσεις στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, με τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Διαμαντάκη να προειδοποιεί για την ανάγκη αποφυγής μετακινήσεων κάτω από δενδροστοιχίες και παρκαρίσματος αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα.

Πηγή: newsbomb.gr