Ιεραρχία και Πιστοί Αντιμέτωποι με Τσαρλατάνο Ιερωμένο στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού σχετικά με έναν αυτοαποκαλούμενο «ιερομόναχο» που φέρει το όνομα Ποιμήν. Η Μητρόπολη έχει εκδώσει ανακοινώσεις προειδοποίησης προς τους πιστούς να μην εμπιστεύονται αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος φαίνεται να εκμεταλλεύεται το θρησκευτικό συναίσθημα, προκειμένου να ικανοποιήσει προσωπικούς ή οικονομικούς σκοπούς.

Το ναΐδριο του Ποιμήν, το οποίο φέρεται να είναι αφιερωμένο στον Άγιο Κυπριανό, λειτουργεί χωρίς άδεια στη Νέα Ιωνία, κοντά στην σιδερένια γέφυρα, και είναι πάντοτε κλειστό, ανοίγοντας μόνο κατά τις σπάνιες επισκέψεις του Ποιμήν. Πέρα από την ύπαρξη του ναού, οι αρχές δεν έχουν σαφείς πληροφορίες σχετικά με την ίδρυσή του.

Η Ιερά Μητρόπολη υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει καμία σχέση με την Κανονική Εκκλησία και με βάση τις πληροφορίες που έχει συλλέξει, η δράση του έχει γίνει γνωστή και σε άλλες περιοχές της χώρας. Ο Ποιμήν, εκτός από την παράνομη λειτουργία του ναΐδιου, φέρεται να υπόσχεται την απελευθέρωση από μάγια, συγκεντρώνοντας χρηματικά ποσά που δεν γνωρίζεται που καταλήγουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο αυτό έχει απασχολήσει την δημόσια σφαίρα και στο παρελθόν, συμμετέχοντας σε εκπομπές και προβαίνοντας σε αμφιλεγόμενες πράξεις. Η Μητρόπολη αναφέρει ότι τις επόμενες μέρες ο «Ποιμήν» σχεδιάζει θρησκευτική πανήγυρη στη μνήμη του Αγίου Κυπριανού, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς η εορτή του έχει ήδη εορταστεί τον Οκτώβριο.

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος συνεχίζει την έρευνα και ζητά περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και τις προθέσεις του, προκειμένου να προστατεύσει τους πιστούς από πιθανές πλάνες και απατηλές πρακτικές αυτού του ατόμου. Η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη για προσοχή των πολιτών στον τομέα της θρησκείας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μη κανονικούς εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Πηγή: newsbomb.gr