Η Πολυδιάστατη Κληρονομιά του Μίμη Πλέσσα και Η Απώλεια της Μουσικής Δημιουργίας
Ο Μίμης Πλέσσας, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, άφησε την τελευταία του πνοή μία εβδομάδα πριν κλείσει τα 100 του χρόνια, προκαλώντας θλίψη σε όλη τη χώρα. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα εκτεινόταν σε όλους τους τομείς της μουσικής, από το θέατρο και τον κινηματογράφο μέχρι το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με αποτέλεσμα να έχει γράψει πολλές μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή.

Έχει συνεργαστεί με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών, στους οποίους έχει προσφέρει γνωστά κομμάτια, βοηθώντας αρκετούς από αυτούς να αναδειχθούν, όπως τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Γιάννη Πουλόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρωινό», η κηδεία του Μίμη Πλέσσα έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στο Α’ Νεκροταφείο, με την οικογένειά του να ανακοινώσει την ακριβή ώρα.

Σημαντική στιγμή αποτελεί η δήλωση της Λουκίλας Καρρέρ, συζύγου του μουσικοσυνθέτη, με τον Γιώργο Λιάγκα να μεταφέρει την συναισθηματική της κατάσταση: «Ο Μίμης δεν ήθελε ποτέ υπερβολές, τα ήθελε όλα με σεμνότητα». Επιπρόσθετα, φαίνεται πως δεν θα υπάρξει λαϊκό προσκύνημα προς τιμήν του εκλιπόντος μουσικοσυνθέτη.

Πηγή: newsbomb.gr