Η Ντροπή της Δικαιοσύνης στην Υπόθεση της Έφης Τσιχλάκης
Η υπόθεση της δολοφονίας της Έφης Τσιχλάκης έχει προκαλέσει έντονη αγανάκτηση και απογοήτευση στην οικογένειά της, καθώς ο δολοφόνος της, Κώστας Λεμενιτάκης, αποφυλακίστηκε πέρυσι και φαίνεται να προγραμματίζει την πώληση του σπιτιού όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, το οποίο κληρονόμησε από τη σύζυγό του. Η συγκεκριμένη κατάσταση, σύμφωνα με τον δικηγόρο Εμμανουήλ Αθανασίου, συγγενή του θύματος, προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η αποφυλάκιση του Λεμενιτάκη έγινε λίγες εβδομάδες μετά την εξέταση των αιτήσεων αναίρεσης από το Α Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Παρά το γεγονός ότι η δικαιοσύνη φέρει την υποχρέωση να διεξάγει επαναξιολόγηση της υπόθεσης, ο Άρειος Πάγος δεν έχει εκδώσει ακόμη απόφαση σχετικά με τη συγκεκριμένη αποφυλάκιση. Αυτή η ποινική εξέλιξη αναδεικνύει την ανησυχία ότι η υπόθεση μπορεί να καταλήξει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκαλώντας περαιτέρω αμαυρώσεις στην εικόνα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Η ανάρτηση του Αθανασίου θίγει τον καταιγισμό συναισθημάτων που βιώνει η οικογένεια. «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει την απελπισία μας. Ο δολοφόνος είναι ελεύθερος κι ενώ η έφεση της Εισαγγελέως εξετάστηκε, παραμένει έτσι», αναφέρει. Ο δικηγόρος εκφράζει επίσης τη θλίψη του για το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία επιτρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να συντελούνται τόσο σοβαρές αδικίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Λεμενιτάκης επιχειρεί να κερδίσει χρήματα από το ίδιο του το έγκλημα, γεγονός που προκαλεί ανατριχίλα και ολοκληρωτική απογοήτευση. Η κοινωνία καλείται να διερωτηθεί για τη νομική και ηθική διάσταση του θέματος όταν ο εκτελεστής της πράξης μπορεί να κερδίσει οικονομικά από τη δολοφονία.

Πηγή: newsbomb.gr