Η δραματική αύξηση επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά προκαλεί ανησυχία στους πολίτες του Πειραιά
Η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στη χώρα έχει γίνει όλο και πιο ανησυχητική, με τα περιστατικά επιθέσεων να έχουν αυξηθεί σημαντικά. Οι πολίτες εμφανίζονται τρομοκρατημένοι, καθώς οι επιθέσεις σε πεζούς έχουν γίνει συχνές. Πρόσφατα, σημειώθηκαν σοβαρές επιθέσεις έξω από το Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στον Πειραιά, όπου τουλάχιστον έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, δέχθηκαν επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά.

Οι μαρτυρίες των κατοίκων περιγράφουν σκηνές πανικού, με τις αγέλες σκυλιών να επιτίθενται ξαφνικά σε ανυποψίαστους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από τέσσερις ημέρες, ένα παιδί δέχθηκε επίθεση, ενώ σήμερα, ένας ενήλικας υπήρξε θύμα των ίδιων ζώων, με τους αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν για έναν εφιάλτη.

Οι πολίτες έχουν απευθυνθεί στις αρχές για βοήθεια, αλλά οι απαντήσεις που λαμβάνουν είναι απογοητευτικές. Σε μία από τις καταγγελίες, όταν ο πολίτης επικοινώνησε με τη δημοτική αστυνομία, παραπέμφθηκε στον πρόεδρο της φιλοζωικής. Η αντίδραση αυτή έχει προκαλέσει περισσότερη αγανάκτηση, καθώς οι κάτοικοι βιώνουν καθημερινά τον φόβο και την ανασφάλεια.

Στην καθημερινή τους ζωή, πολλοί από τους κατοίκους αποφεύγουν να βγουν από τα σπίτια τους. Γονείς αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να προστατεύσουν τα παιδιά τους, εμποδίζοντας τα να περπατούν μόνα τους μέχρι το κολυμβητήριο και άλλες γειτονιές. Σύμφωνα με έναν κάτοικο που ήταν παρών σε πρόσφατη επίθεση, «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, κάθε μέρα φοβόμαστε ότι θα συμβεί ξανά».

Το αναπάντητο ερώτημα παραμένει: Πόσο μακριά θα φτάσει αυτή η κατάσταση; Πόσοι ακόμη πολίτες θα πρέπει να κινδυνεύσουν προτού οι υπεύθυνοι αναλάβουν τις ευθύνες τους; Οι κάτοικοι ανησυχούν ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Πηγή: newsbomb.gr