Φωτιά στην Κορινθία: Σοβαρές ζημιές και δύο θάνατοι στον δήμο Ξυλοκάστρου
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Κορινθία και ειδικότερα στον δήμο Ξυλοκάστρου, καθώς η φωτιά που έχει προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές συνεχίζει να έχει διάσπαρτες εστίες. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι tragικός, με δύο ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο Ανδρέας Καραβάς, αντιδήμαρχος του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ανέφερε στο Newsbomb.gr ότι στο χωριό Ροζενά, από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες. Από το πρωί, οι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις για την καταστολή της φωτιάς, καθώς το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στο χωριό του Πύργου.

Σημείωσε, επίσης, ότι έχουν καεί μεγάλες δασικές εκτάσεις, αλλά οι καλλιεργήσιμες περιοχές δεν έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τον κ. Καραβά, στο χωριό των Ροζενών δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κατοικίες. Η δυστυχισμένη εξέλιξη της φωτιάς περιλαμβάνει την εύρεση των απανθρακωμένων σορών δύο ανδρών στο χωριό Άνω Καλλιθέα, οι οποίοι φέρονται να ήταν αγνοούμενοι και οι οποίες ταυτοποιήθηκαν το πρωί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική περιοχή στις 10:51 το πρωί και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, φτάνοντας ακόμα και τις 8 μποφόρ. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης, καθώς η δύσβατη περιοχή καθιστά την κατάσβεση ακόμα πιο επίπονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου, αν και μια πλήρης εικόνα θα είναι διαθέσιμη μόνο μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης.

Πηγή: newsbomb.gr