Φοιτητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση για συμμετοχή σε συμμορία που πραγματοποίησε ληστείες στη Θεσσαλονίκη
Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, 19χρονος φοιτητής καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών, καθώς κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή σε συμμορία που διενεργούσε ληστείες και κλοπές. Οι πράξεις αυτές διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και η συνολική λεία ξεπέρασε τις 6.000 ευρώ.

Το κατηγορητήριο περιλάμβανε επτά ληστείες και μία απόπειρα ληστείας, που διαπράχθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου αυτού του έτους. Οι “στόχοι” των ληστειών περιλάμβαναν καταστήματα καφέ, ψιλικά και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και έξι κλοπές, πολλές από τις οποίες ήταν σε απόπειρα. Το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγήσει ελαφρυντικά στους κατηγορουμένους, αναγνωρίζοντας τη νεαρή τους ηλικία και την ειλικρινή τους μεταμέλεια.

Τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας, δύο 19χρονοι και ένας 20χρονος, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 5,5, 3 και 2,5 ετών αντίστοιχα, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, περιλαμβάνοντας τη συμμετοχή σε συνεδρίες με κοινωνικό επιμελητή.

Ο φοιτητής κατά τη διάρκεια της απολογίας του, παραδέχθηκε ότι οι ληστείες είχαν προκληθεί από «απερισκεψία και ανωριμότητα». Ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και ανέφερε ότι τα χρήματα που αποκτούσε τα χρησιμοποιούσε για να αγοράσει δώρα για τον αδελφό του. Επίσης, δήλωσε ότι αντλούσε έμπνευση για τις πράξεις του από βίντεο στο διαδίκτυο και τη μουσική που άκουγε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών φέρεται να βοήθησε τον φοιτητή στην πραγματοποίηση των ληστειών, οδηγώντας είτε το αυτοκίνητο της μητέρας του είτε δίκυκλη μηχανή κατά τη διάρκεια των διαφυγών.

Πηγή: newsbomb.gr