Επίθεση σε ανήλικη από συμμαθήτριες στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Μία 13χρονη από τη Ρουμανία, συνοδευόμενη από τη μητέρα της, πήγε στο Τμήμα Ασφάλειας Παύλου Μελά στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης και ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από τέσσερις ανήλικες, με τις οποίες είχε δώσει ραντεβού μέσω Instagram. Στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι μαθήτριες την απείλησαν και τη χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της και να σφαδάζει στο έδαφος.

Αφού επέστρεψε στις αισθήσεις της, μία 15χρονη την εξανάγκασε να καπνίσει ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με κάνναβη, προκειμένου να μπορέσει να απομακρυνθεί. Όταν κατάφερε να φύγει από το σημείο του επεισοδίου, διαπίστωσε πως οι ανήλικες είχαν αφαιρέσει πέντε ευρώ και μία συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου από την τσάντα της. Τελικά, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η Αστυνομία συνέλαβε τις τέσσερις ανήλικες, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες έπειτα από εντολή του εισαγγελέα, μετά την απολογία τους. Σε μια παρόμοια περίπτωση, η μητέρα ενός μαθητή δέχτηκε επίθεση από μία 16χρονη, ενώ οι συμμαθητές του γιο της βιντεοσκοπούσαν τον ξυλοδαρμό του στο σχολείο.

Ενδεικτικά, οι πρώτους εννέα μήνες του 2023 καταγράφηκαν 201 υποθέσεις, 280 δράστες και 135 συλλήψεις. Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2024, οι υποθέσεις αυξήθηκαν σε 302, με 475 δράστες και 260 συλλήψεις.

Πηγή: newsbomb.gr