Επιστροφή του Δακτυλίου στην Αθήνα και οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Με την αύξηση των εκδρομέων, ένα ερώτημα που προκύπτει αφορά την επιστροφή του δακτυλίου στην Αθήνα. Η επιστροφή των κατοίκων του κέντρου στη πόλη συνεπάγεται επιβάρυνση στο οδικό δίκτυο. Ο δακτύλιος είχε ανασταλεί από τις 20 Ιουλίου λόγω καλοκαιριού, επιτρέποντας σε όλους τους οδηγούς να εισέρχονται χωρίς περιορισμούς στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.

Η επαναφορά του δακτυλίου αναμένεται γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, αν και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Παράδοση αναφέρει πως η ισχύς του δακτυλίου επανέρχεται γύρω σε αυτό το χρονικό διάστημα. Μέχρι σήμερα, ο δακτύλιος ίσχυε από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις ώρες 07:00 έως 20:00, και την Παρασκευή από 07:00 έως 15:00. Δεν ισχύει τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες απεργίας των ΜΜΜ.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση, από τους περιορισμούς εξαιρούνται ορισμένα οχήματα. Ειδικότερα, εκ κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικά και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα, οχήματα φυσικού αερίου και υγραερίου. Επιπλέον, αυτοκίνητα EURO 6 που εκπέμπουν λιγότερο από 120 γρ./χλμ. CO2 (σύμφωνα με τον Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης) που έχουν ταξινομηθεί έως τις 31/12/2020, καθώς και εκείνα που εκπέμπουν λιγότερο από 145 γρ./χλμ. (σύμφωνα με την Παγκοσμίως Εναρμονισμένη Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν ταξινομηθεί από το 2021 και έπειτα. Επιπλέον, οι κάτοχοι ειδικής άδειας δακτυλίου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή μόνιμης κατοικίας μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στο κέντρο.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να εκδώσουν το σήμα ελεύθερης εισόδου, οι δικαιούχοι οφείλουν να χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς τους κωδικούς στο TAXISnet, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ του κατόχου.

Πηγή: newsbomb.gr